Cena defibrilatorja

Na javnih mestih pogosto srečujemo napravice, ki so neprecenljive v primeru nenadnega zastoja srca. To je seveda defibrilator (AED), ki opravlja pomembno funkcijo pri vzpostavitvi normalnega srčnega utripa v primeru zastoja srca. Te naprave najdemo ob obljudenih javnih prostorih in v raznih ustanovah, vedno več pa jih je tudi na podeželju in drugod, kjer se kupci odločajo za njihov nakup in namestitev. Pri tem se seveda poraja vprašanje, kakšna je cena defibrilatorja in kako poteka nakup.

Stroški nakupa so povsem na strani kupca, pri tem pa je treba upoštevati različne cene. Najbolj očiten strošek je seveda cena same naprave. Defibrilator AED je na voljo v ponudbi različnih proizvajalcev in prodajalcev, vsak pa ima svoje specifike in seveda tudi svojo ceno. To pomeni, da lahko izbiramo med različnimi napravami v različnih cenovnih razredih. Cenejši defibrilatorji stanejo le nekaj sto evrov, tudi v cenovnem rangu pod 1000 evri je namreč možno najti takšne naprave. A veliko bolj zanesljivi bodo tisti defibrilatorji, ki jih najdemo v nekoliko višjem cenovnem razredu, predvsem med 1000 in 2000 evri je veliko dobre ponudbe. Običajno so to kompleti, ki vključujejo defibrilator AED z vso potrebno opremo za delovanje, včasih pa cena vključuje tudi kakšno dodatno ponudbo.

Dodatna oprema in ponudba

Seveda ne smemo pozabiti, da defibrilator sam še ni dovolj – poskrbeti moramo za montažo na javno mesto, to pa je smiselno tudi označiti. Oboje prinaša dodatne stroške. Običajno kupimo omarico za defibrilator, ki bo napravo ohranila na varnem, hkrati pa bo zagotavljala enostaven dostop v primeru, da bo pripomoček kdo potreboval. Cena defibrilatorja lahko takšno opremo že vsebuje, običajno pa je treba te pripomočke doplačati oziroma kupiti posebej.

Pomislimo še na dolgoročno vzdrževanje. Tega sicer ni veliko, le baterije je treba menjati, po vsaki uporabi pa napravo pregledamo in ugotovimo, v kakšnem stanju so elektrode.

Urednistvo

Next Post

Izbira prenosnika ni mačji kašelj

Fri Oct 25 , 2019
Na javnih mestih pogosto srečujemo napravice, ki so neprecenljive v primeru nenadnega zastoja srca. To je seveda <a href="http://defibrilator.si/defibrilator.html">defibrilator (AED),</a> ki opravlja pomembno funkcijo pri vzpostavitvi normalnega srčnega utripa v primeru zastoja srca. Te naprave najdemo ob obljudenih javnih prostorih in v raznih ustanovah, vedno več pa jih je tudi na podeželju in [...]
Izbira prenosnika ni mačji kašelj