Dimnik naj zagotavlja optimalen vlek

Gradnja in izdelava dimnika je zelo zahtevno opravilo, zato je prav, da ga prepustite strokovnjakom. Njegova izgradnja se začne že z natančnim in skrbnim načrtovanjem, v katerem je potrebno opredeliti njegove dimenzije in materiale. Pomembno je, da dimnik zagotavlja najbolj optimalen vlek, kar omogoča učinkovito odvajanje plinov skozi celoten dimniški sistem. Če je celoten dimniški sistem skrbno in natančno načrtovan, potem je tudi montaža dimnika enostavna in hitra.

Izbira materialov je odvisna od samega objekta. Šamotni oziroma keramični dimnik je najboljša rešitev za novogradnje, medtem ko je za sanacije in naknadno vgradnjo najbolj primerna rešitev INOX dimniški sistem. Gre za enoslojni dimnik, ki je iz nerjaveče pločevine in ima že vgrajeno toplotno izolacijo, ki preprečuje kondenzacijo. Izgradnja dimnika mora vsekakor predstavljati dolgotrajno in kvalitetno rešitev, zato skušajte poiskati preverjenega ponudnika, ki vam nudi dimniške sisteme z izjemno dolgo življenjsko dobo, ki nudijo kakovostno in varno delovanje.

Vratca za dimnik so popolnoma prilagojena vašemu dimniku

Vratca za dimnik so dimniški element, ki nam omogoča njegovo redno čiščenje in vzdrževanje. Ob rednih letnih pregledih dimnika skozi njih dostopajo ustrezne dimnikarske službe in opravljajo svojo storitev pregledovanja in čiščenja dimnika. Zaradi tega je pomembno, da so vratca za dimnik nameščena na dostopnem mestu, najbolje v kurilnici, hodniku ali v prostoru kurišča. Pomembno je, da so vedno pod nadzorom in zaklenjena, saj na ta način preprečimo nestrokovne posege v dimnik ali morebitno uhajanje plinov v prostor.

Do sedaj ste verjetno že spoznali, da je pravilna namestitev vratc za dimnik izjemno pomembna. Preko njih se dostopa v dimnik v primeru čiščenja in vzdrževanja, hkrati pa morajo biti vsi spoji s preostalimi dimniškimi elementi popolnoma plinotesni. Vratca za dimnik morajo biti tako popolnoma prilagojena vašemu dimniku, večina od njih pa ima tudi posebne plinotesne vložke, ki pripomorejo k večji požarni varnosti in plinotesnosti.

Urednistvo

Next Post

Oddaja stanovanj je trenutno v upadu

Mon Jul 27 , 2020
Gradnja in izdelava dimnika je zelo zahtevno opravilo, zato je prav, da ga prepustite strokovnjakom. Njegova izgradnja se začne že z natančnim in skrbnim načrtovanjem, v katerem je potrebno opredeliti njegove dimenzije in materiale. Pomembno je, da dimnik zagotavlja najbolj optimalen vlek, kar omogoča učinkovito odvajanje plinov skozi celoten dimniški [...]
Oddaja stanovanj