Dimnik

Dimnik je zelo pomemben element vsakega objekta. Pri izbiri mu je potrebno posvetiti, kar nekaj časa, saj je izbira zelo pomembna. Dimnik ima tudi pomembno vlogo pri celotnem ogrevalnem sistemu.

Pozorni morate biti tudi na to za kakšno vrsto stavbe oziroma objekta izbirate dimnik. Pri večini objektov ali stavb strokovnjaki priporočajo izbiro trislojnega montažnega dimnika. Dimnik take vrste je lahek in ne potrebuje še kakšnih dodatnih temeljev, postavi se lahko v notranjo stran objekta, prav tako pa tudi v zunanji del.

Dimnik je treba seveda tudi skozi leta vzdrževati, da nebi prišlo do kakšne nezaželjene nezgode. Potrebno je opravljati sanacijo dimnika. Če se dimnik ne vzdržuje lahko pride do uhajanja nevarnih plinov. Ob čiščenju dimnika je najbolje poklicati strokovnjaka, ki bo ocenil ali je sanacija vašega dimnika sploh mogoča. Če je dimnik preveč zapacan oziroma ni več varen za nadaljno uporabo, ga bo potrebno zamenjati.

Dimnik mora vedno omogočati odvajanje plinov, saj bo le tako njegovo delovanje varno in učinkovito.

Na trgu je na voljo mnogo različnih velikost in oblik dimnikov. Poznamo klasične dimnike iz opeke, montažne dimnike, šamotne sistemske dimnike in mnogo drugih.

Pogosto se postavi tudi vprašanje kam dimnik sploh postaviti. Lokacija kje bo dimnik postavljen mora biti določena že v projektni fazi. 

V večini primerov se ljudje odločajo za trofazne montažne dimnike, saj so lahki in zelo kvalitetni. Montirajo se lahko tudi na konzole, poleg tega pa zraven ni potrebno graditi dodatnih nosilnih plošč.

Kazalo vsebine

Vratca za dimnik

Vratca za dimnik so ključen element vsakega dimnika, naj si bo to novejši ali pa kakšen starejši model dimnika. Vratca za dimnik so pomembna in ključna predvsem za to, ker omogočajo enostavno čiščenje in varnosti pri delovanju vsakega dimnika.

Vratca za dimnik omogočajo in nudijo temeljito čiščenje vsakega dimnika, da se lahko očisti navzdol in navzgor. V večini primerov se vratca za dimnik namestijo na predelu kolena.

Urednistvo

Next Post

Elegantni prenosniki za zahtevnejše uporabnike

Sat Nov 7 , 2020
Dimnik je zelo pomemben element vsakega objekta. Pri izbiri mu je potrebno posvetiti, kar nekaj časa, saj je izbira zelo pomembna. Dimnik ima tudi pomembno vlogo pri celotnem ogrevalnem sistemu. Pozorni morate biti tudi na to za kakšno vrsto stavbe oziroma objekta izbirate dimnik. Pri večini objektov ali stavb strokovnjaki [...]
HP prenosniki