Diskretno gretje

Ogrevanje navadno ni prilagojeno temu, da bi bilo čim bolj diskretno. Seveda, vsak sistem stremi k temu, da bi naredil grelne elemente čim bolj elegantne in nevsiljive, a le redki dajo temu prioriteto. Kaj torej izbrati, če na tem področju ne moremo sklepati kompromisov?

Kazalo vsebine

Talno gretje

Samoumevni odgovor je seveda v talnem ogrevanju, ki nima nikakršnih opaznih grelnih elementov, celoten sistem je skrit pod pohodno površino prostora. Takšna rešitev je najboljša za tiste, ki nočejo kvariti videza prostora z radiatorji ali paneli, gotovo pa gre za idealno opcijo tudi v primeru, da prostora za takšne elemente pač ne moremo žrtvovati. Čeprav so sodobni radiatorji in predvsem IR paneli zelo tanki in kompaktni, še vedno posegajo v prostor, ki je lahko zelo omejen. Talno gretje je povsem neopazno in ne zasede prav nič prostora, razen morda kakšen centimeter v višino, kar pa običajno ni problem.

Tudi tisti, ki si manjšanja prostora ne morejo privoščiti niti po višini, bodo v talnem ogrevanju našli pravo rešitev. Odgovor ponuja grelna folija, ki je idealen element v takšnih situacijah. Gre za povsem diskretno grelno telo, ki za nameček ne zahteva nikakršnega omembe vrednega prostora. Čisto možno je, da bo grelna folija zavzela manj kot milimeter prostora, to pa je razlika, ki si jo vsekakor lahko privoščimo tudi ob največji prostorski stiski. Poleg tega je grelna folija tudi dokaj enostavna za vgradnjo, tako pa idealna izbira za vgradnjo v končane prostore.

Če iščemo diskretno ogrevanje, je talno gretje v večini primerov najboljša izbira. Sicer moramo nekaj pozornosti nameniti načrtovanju celotnega sistema, predvsem se moramo seveda odločiti, kakšen vir energije bomo ponudili sistemu ogrevanja. Zelo enostavno lahko sestavimo električni sistem, možno pa je, da tudi toplovodni sistem ne bo zahteval posebnih prilagoditev. V vsakem primeru je končni rezultat enak – učinkovit in diskreten sistem ogrevanja.

Urednistvo

Next Post

PVC okna so ena od najbolj priljubljenih vrst oken sodobnega časa

Thu Jul 5 , 2018
Ogrevanje navadno ni prilagojeno temu, da bi bilo čim bolj diskretno. Seveda, vsak sistem stremi k temu, da bi naredil grelne elemente čim bolj elegantne in nevsiljive, a le redki dajo temu prioriteto. Kaj torej izbrati, če na tem področju ne moremo sklepati kompromisov? <a href="http://ir-ogrevanje.net/">Talno gretje</a> Samoumevni odgovor je seveda v talnem [...]
PVC okna