Dopolnilno zdravstveno zavarovanje traja do njegove prekinitve, vendar ne manj kot eno leto

Če si ne želite doplačevati zdravstvenih storitev ali nakupa zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov, potem je potrebno pri eni izmed zavarovalnic skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Katero zavarovalnico boste izbrali, je odvisno od vas, saj se obseg kritja med zavarovalnicami ne razlikuje, razlike v višini mesečne premije pa so minimalne. Kar se tiče samega postopka sklepanja, je danes ta izjemno enostaven in ga lahko opravite brez obiska poslovalnice kar preko spleta.

Če z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri določeni zavarovalnici niste zadovoljni, ali želite zamenjati zavarovalnico iz kakšnih drugih razlogov, potem bodite pozorni na to, da imate dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjeno vsaj eno leto, upoštevati pa morate tudi tri mesečni odpovedni rok. To pomeni, da zavarovalnica v tem času ne krije zdravstvenih storitev, zato boste v primeru, da ne želite doplačevati zdravstvenih storitev, plačevali dve premiji pri dveh različnih zavarovalnicah. 

Obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije vseh stroškov zdravstvenih storitev

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje obvezno in v primeru, da ste zaposleni zanj v celoti poskrbi vaš delodajalec in prav tako za vaše družinske člane kot sta na prime sin ali hči. Obvezno zdravstveno zavarovanje morajo imeti urejeno tudi vsi tisti, ki niso zaposleni. Tisti brez službe si ga uredijo na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, dijaki in študenti pa so do svojega dopolnjenega 26. leta starosti zavarovani kot družinski člani. 

Kako pomembno je obvezno zdravstveno zavarovanje govori podatek, da ga morajo imeti urejenega Tudi vsi tiski, ki prejemajo socialne transferje in nimajo prihodka. V tem primeru o pravici do zdravstvenega kritja odloča Center za socialno delo. Pri urejanju zavarovanj pa morate biti pozorni na to, da obvezno zdravstveno zavarovanje še ni zagotovilo, da ne boste doplačevali zdravstvenih storitev. Temu se boste izognili le ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki krije razliko do cene zdravstvenih storitev. 

Urednistvo

Next Post

Telegram ob rojstvu naj bo v veselih barvah

Tue Aug 11 , 2020
Če si ne želite doplačevati zdravstvenih storitev ali nakupa zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov, potem je potrebno pri eni izmed zavarovalnic skleniti <a href="https://dopolnilno-zavarovanje.si/">dopolnilno zdravstveno zavarovanje</a> . Katero zavarovalnico boste izbrali, je odvisno od vas, saj se obseg kritja med zavarovalnicami ne razlikuje, razlike v višini mesečne premije pa so minimalne. Kar se tiče samega [...]
Telegram ob rojstvu