Drsna vrata morda predstavljajo najboljšo izbiro

Pri opremljanju  novih zgradb so med najosnovnejšimi potrebščinami vrata. Vrata v osnovi uporabljamo za prehajanje  med prostori oziroma vstopanje v prostor. Avtomatska vrata so v precej primerih, predvsem v poslovnih prostorih, višja in širša in tako lahko segajo tudi do stropa ter ponujajo vabljiv vstop v prostor. Še posebej dobro se obnesejo vrata z elegantnim mehanizmom za samodejno odpiranje.  

Avtomatska vrata so v poslovnih prostorih večja kot v stanovanjih predvsem iz razloga, ker večkrat premikamo predmete z večjim volumnom, na primer mize, omare ali večje naprave kot so hladilniki ali druge večje naprave, ki zavzamejo več prostora.  Z razvojem novih tehnologij so se že pred desetletji pričela uporabljati avtomatska vrata. Odvisno od potreb se lahko odločimo za različne vrste vrat. Med najbolj priročna in enostavna štejemo drsna vrata, ki se z lahkoto odpirajo, za odpiranje le teh in prehajanje med prostori pa so tudi zelo priročna. Drsna vrata štejemo med  avtomatska vrata, saj jih lahko odpiramo samodejno, to pomeni, da jih lahko odpiramo z daljincem, na senzor, v primerih ko na primer zmanjka elektrike pa lahko drsna vrata odpremo tudi ročno. Zelo praktična so ta vrata tudi  če imamo doma hišne ljubljenčke, saj jih lahko odprejo samodejno, ko njihov prihod prepozna senzor, ki je ponavadi nameščen nad vrati. Najbolj so drsna vrata v uporabi v velikih trgovskih centrih, kjer drugačnih vrat razen vrtečih praktično ne uporabljajo. 

Med materiali imamo veliko izbire. Po navadi so vrata steklena in lahko vidimo skozi njih, v nekaterih primerih pa so opremljena s steklom, ki svetlobo odbija in so zato zrcalna, zato lahko v njih vidimo odsev. Tak primer je ogledalo. Ogledala so pogosta v dvigalih, ki so prav tako opremljena z avtomatskimi vrati, v njih pa se pojavljajo predvsem zato, da se ljudje ne počputijo utesnjene na malem prostoru. Pravzaprav gre za optično prevaro, ki nam poveča prostor, da zgleda dvakrat večji.

Urednistvo

Next Post

Notranja vrata v različnih izvedbah

Wed Jul 8 , 2020
Pri opremljanju  novih zgradb so med najosnovnejšimi potrebščinami vrata. Vrata v osnovi uporabljamo za prehajanje  med prostori oziroma vstopanje v prostor. <a href="https://www.record-av.com/avtomatska-vrata/">Avtomatska vrata</a> so v precej primerih, predvsem v poslovnih prostorih, višja in širša in tako lahko segajo tudi do stropa ter ponujajo vabljiv vstop v prostor. Še posebej dobro se obnesejo [...]
notranja vrata