Gotovi parketi in druge vrste parketov 

Med vsemi vrstami tal, ki jih lahko položite v svojem domu ali katerem koli drugem objektu, so parketi izjemno priljubljeni. Tovrstna talna obloga je na voljo že zelo dolgo časa. A če so uporabniki na začetku lahko izbirali med samo eno vrsto parketa, je dandanes izbira tako veliko, da se je pogosto težko odločiti za najustreznejšo vrsto parketa. 

Med vsemi vrstami parketov so gotovi parketi med najbolj priljubljenimi, a tudi ta vrsta parketa vam je na trgu na voljo v najrazličnejših vrstah in podobah. Skupni imenovalec gotovih parketov pa je ta, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo in da so dokaj preprosti za čiščenje in vzdrževanje. 

Parketi si izdelani iz različnih vrst kakovostnega lesa. Med najbolj cenjenimi so parketi iz hrasta. Tudi glede na vrsto lesa je odvisna cena, ki jo boste morali plačati pri izbira parketa za svoj dom. Gotovi parketi pa so tako zelo priljubljeni zlasti zato, ker so kompatibilni s talnim ogrevanjem. 

Panelni parket z že obdelano zgornjo površino 

Panelni parket se od drugih vrst parketov razlikuje zlasti po tem, da že vsebuje zgornjo obdelano površino, torej je že lakiran ali oljen. Kot takšen je pripravljen za direktno polaganje na tla. 

Panelni parket vam je na trgu na voljo v najrazličnejših izvedbah. Četudi ste še tako zelo zahtevni naročnik, boste zagotovo našli primerno različico zase. Sicer pa so za panelni parket značilne dolge deske, ki so primerne za polaganje v prav vseh namenskih prostorih. Sloj, ki je nosilni, je narejen iz iglavcev. Na spodnji strani panelnega parketa pa so prilepljene lamele iz žlahtne vrste trdega lesa. 

Panelni parket se lahko polaga na dva različna načina. Ena vrsta polaganja je plavajoče polaganje in polaganje z lepljenjem. Takšna vrsta polaganja je zelo preprosta in hitra. A zagotovo je najpomembneje, da vam pri tem pomagajo izkušeni mojstri za polaganje parketa. 

Urednistvo

Next Post

Kaj vključuje temeljit servis toplotnih črpalk 

Mon Apr 27 , 2020
Med vsemi vrstami tal, ki jih lahko položite v svojem domu ali katerem koli drugem objektu, so parketi izjemno priljubljeni. Tovrstna talna obloga je na voljo že zelo dolgo časa. A če so uporabniki na začetku lahko izbirali med samo eno vrsto parketa, je dandanes izbira tako veliko, da se [...]