Hlevska oprema za gojenje kokoši

Hlevska oprema je potreba pri kakršnikoli reji hlevskih živali. Tudi če se bomo odločili za vzrejo kokoši ali piščancev, si bomo morali kupiti vso potrebno hlevsko opremo, s katero bomo lahko pripravili primeren hlevski prostor za živali. Za dobro in kvalitetno vzrejo so predpisani določeni standardi, ki jih mora vzreditelj upoštevati. Brez tega živeli ne bi živele v optimalnih pogojih in bi lahko tudi nepričakovano zbolele. 

Hlevska oprema za vzrejo perutnine je običajno sestavljena iz krmilnikov za perutnino, v katere kmet lahko nasuje večjo količino zrnja, s katerim se prehranjujejo kokoši in piščanci. Če se odločimo za vzrejo piščancev bomo potrebovali tudi grelce, ki bodo mladim živalim omogočili stabilno raven toplote, kar je ključno za hiter in dober razvoj. Na vsaki starostni stopnji žival potrebuje določeno temperaturo, ki jo lahko enostavno vzdržujemo s grelniki. 

Hlevska oprema nam tako omogoča ohranjanje primerne temperature, ki mora znašati vsaj 26 stopinj Celzija. Če bomo perutnino spuščali na prosto, pa bomo potrebovali tudi kakovostno mrežo, s katero bomo zaščitili kokoši pred napadi in pred uhajanjem ter tako poskrbeli, da ne bi prišlo do pomora ptic. 

Jermenica za klinaste jermene

Jermenica je dandanes dobavljiva tudi preko spleta. Vsakdo, ki se ukvarja s kmetijstvom, bo zagotovo potreboval tudi jermenico, s katero bo lažje opravljal vsakodnevna dela. Velika prednost spletne prodaje je ta, da lahko izdelek dobro pregledamo in preverimo vse njegove opisane značilnosti. Šele po natančnem pregledu se lahko v miru odločimo, ali je izdelek primeren za nas ali ne.

Jermenica je lahko izdelana na različne načine. Klinasta jermenica ima običajno tri utore in je izdelana iz sive litine. Material za jermenico mora biti trden in močan, da brez težav prenese tudi večje obremenitve. 

Jermenica ne stane veliko denarja, zato lahko kupimo tudi več kot eno in tako imamo vedno eno na zalogi. 

Urednistvo

Next Post

Zobozdravnik Ljubljana ponuja ugodne in kakovostne storitve

Fri Jul 10 , 2020
Hlevska oprema je potreba pri kakršnikoli reji hlevskih živali. Tudi če se bomo odločili za vzrejo kokoši ali piščancev, si bomo morali kupiti vso potrebno hlevsko opremo, s katero bomo lahko pripravili primeren hlevski prostor za živali. Za dobro in kvalitetno vzrejo so predpisani določeni standardi, ki jih mora vzreditelj [...]
zobozdravnik Ljubljana