Idealna namestitev projekcijske opreme

Projekcijska oprema zagotavlja kakovostne projekcije, a le če vse elemente smiselno sestavimo in optimalno namestimo. Še posebej pomembno je to v domačem kinu in podobnih okoljih, kjer je usklajenost slike in ozvočenja ključnega pomena. Vsekakor se splača namestitvi opreme posvetiti veliko pozornosti – navsezadnje gre le za enkratno opravilo, ki bo ponudilo odlično izkušnjo tudi na dolgi rok. Dobri nosilci za projektorje so izjemno stabilni in bodo lahko tudi več let brezkompromisno obdržali projektor na svojem mestu, prav tako pa so prilagodljivi, da lahko še optimiziramo postavitev opreme.

Že pred montažo je treba do potankosti določiti položaj vsakega kosa opreme. Opravka imamo namreč z različnimi lastnostmi, ki morajo biti med seboj usklajene. Pomembne so predvsem razdalje od izvora projekcije do platna, višina od tal oziroma stropa, pa tudi razdalja do uporabnikov. Vsak projektor ima določene specifikacije, v katerih je naveden razpon dolžine, ki jo lahko doseže do platna. Nekatere naprave pri tem omogočajo več svobode, druge manj – v nekaterih primerih bo treba projektor zelo previdno namestiti na mesto, ki dopušča le kakšnih 15 centimetrov svobode, medtem ko so druge naprave povsem prilagodljive in lahko sliko na platno optimalno projicirajo tudi z enega metra zunaj idealne postavitve. Res je, da so nosilci za projektorje zelo prilagodljivi, a ko jih enkrat fiksno namestimo, boo omogočali le spremembo usmeritve projekcije, ne pa razdalje od platna. Nujno je, da že pred fiksno namestitvijo nosilca preizkusimo delovanje projekcije, in sicer tako, da projektor začasno postavimo na mesto, kamor nameravamo pritrditi nosilec. Napravo lahko za ta trenutek držimo tudi v roki, pomembno je le, da ugotovimo, ali bo z načrtovane pozicije lahko ponudila optimalno projekcijo na platnu.

Nosilci za projektorje so prilagodljivi s tega vidika, da lahko usmerijo projekcijo pod različnimi koti, medtem ko so sami projektorji še nadalje prilagodljivi s povečavo, fokusom in drugimi lastnostmi. 

Urednistvo

Next Post

Cena defibrilatorja

Sat Oct 19 , 2019
Projekcijska oprema zagotavlja kakovostne projekcije, a le če vse elemente smiselno sestavimo in optimalno namestimo. Še posebej pomembno je to v domačem kinu in podobnih okoljih, kjer je usklajenost slike in ozvočenja ključnega pomena. Vsekakor se splača namestitvi opreme posvetiti veliko pozornosti – navsezadnje gre le za enkratno opravilo, ki [...]
Cena defibrilatorja