Kaj vključuje temeljit servis toplotnih črpalk 

Če imate svojo toplotno črpalko, potem ste dokazano v veliki prednosti. Tovrstne naprave so namreč izjemno koristne, na dolgi rok pa vam pomagajo privarčevati kar nekaj denarja. Po drugi strani pa je pri takšnih vrstah naprav ključno to, da dobro poskrbite za njihovo vzdrževanje. S tem mislimo tudi na servis toplotnih črpalk

Učinkovit servis toplotnih črpalk napravam omogoča bistveno daljšo življenjsko dobo, obenem pa poskrbi tudi za to, da je vaša toplotna črpalka pripravljena na povsem nemoteno delovanje. Pri servisu črpalke je nujno potrebno preveriti zadostno količino hladilnega medija, prav tako je potrebna izvedba meritev delovanja posameznih sklopov, nastavitve parametrov delovanja in ne nazadnje še temeljit preizkus tesnosti. 

Podjetja za servis toplotnih črpalk vam torej naprej preizkusijo delovanje naprave, nato preverijo zadostno vsebnost hladilnega medija in zadostno količino vode v sistemu, delovanje mehanskih delov toplotne črpalke, izvedejo se meritve, pregledajo nastavitve in parametri, opravi se preizkus tesnosti plinske povezave med notranjo in zunanjo enoto, izdela se potrdilo o preizkusu tesnosti in ne nazadnje je treba po potrebi še očistiti zunanji toplotni izmenjevalec. 

Vodovodne cevi in njihov vpliv na vodovodne inštalacije 

Ko se boste odločali za vodovodno inštalacijo v svojem domu ali katerem koli drugem objektu, boste morali paziti tudi na izbiro cevi. Vodovodne cevi so lahko različne, razlikujejo se tudi v kakovosti. za predstensko in podometno polaganje se s strani strokovnjakov priporoča izvedba inštalacijskih vodov sistem cev v cevi. Ta je namenjen uporabi vodovodnih cevi iz plastike, ki so lahko speljane skozi krivine. 

Plastične vodovodne cevi za pitno vodo do temperature 20 stopinj Celzija so izdelane iz trdega PVC materiala. vodovodne cevi za vodo z višjimi temperaturami pa so narejene iz kloriranega PVC. 

Za javno vodovodno omrežje se praviloma uporabljajo vodovodne cevi iz polietilena z nizko ter visoko gostoto. Cevi iz polietilena so bolj razširjene v hišnih inštalacijah. 

Urednistvo

Next Post

Hiter in enostaven nakup kljunastega merila ter svedrov

Wed Apr 29 , 2020
Če imate svojo toplotno črpalko, potem ste dokazano v veliki prednosti. Tovrstne naprave so namreč izjemno koristne, na dolgi rok pa vam pomagajo privarčevati kar nekaj denarja. Po drugi strani pa je pri takšnih vrstah naprav ključno to, da dobro poskrbite za njihovo vzdrževanje. S tem mislimo tudi na <a href="http://sanitar.si/servis.html">servis toplotnih črpalk</a> .  [...]
Hiter in enostaven nakup kljunastega merila ter svedrov