Lesena oprema v delavnici

Na delovnem mestu in v raznih delavnicah srečujemo opremo, ki je izdelana iz cele vrste različnih materialov. Običajno se priporočajo kovinski izdelki, ki so zelo robustni in vzdržljivi, dobro se zoperstavljajo vsem mogočim dejavnikom, ki ogrožajo opremo predvsem v zahtevnih industrijskih delavnicah. A včasih ima posebne prednosti tudi les, ki sicer velja za nekoliko manj vzdržljiv material, a se pogosto odlično izkaže tudi v takšnem okolju.

Kakovosten les je na primer nepogrešljiv za delovne mize, ki morajo ponuditi zanesljivo površino za opravljanje dela. Običajno za ta namen izberemo vzdržljiv masivni les v nekoliko večji debelini, obstajajo pa različne izvedbe, ki se lahko prav tako dobro obnesejo. Pri uporabi delovne mize pride pogosto do raznih obremenitev in vplivov, ki ogrožajo površino, a debeli leseni plošči niti dolgotrajna uporaba ne bo prišla do živega. Les je posebej dobra izbira za delovne mize, na katerih delamo z raznim ročnim orodjem in pogosto prihaja do udarcev, drgnjenja in podobnih obremenitev – čeprav se bodo posledice dela na leseni plošči hitro poznale, življenjska doba delovne mize zaradi tega ne bo nič krajša, prav tako tudi funkcionalnosti mize razne poškodbe ne bodo kmalu zmanjšale.

Tudi druga oprema delavnice je lahko lesena. To so recimo arhivski regali, police ter druge odlagalne in shranjevalne površine. Pomembno je predvsem to, da je takšna oprema zanesljiva in vzdržljiva, zato so spet na voljo mnoge kovinske izvedbe. A tudi leseni arhivski regali so lahko zelo zanesljivi, poleg tega imajo veliko prednost v tem, da jih lahko izdelamo kar sami doma. Zaradi enostavne izdelave so takšni regali lahko idealna rešitev predvsem v primeru, da potrebujemo posebno oblikovano opremo ali pa da bi želeli koristiti kakšne druge prilagojene funkcionalnosti. Arhivski regali iz lesa so za nameček tudi estetsko nekoliko bolj dovršeni in bodo popestrili izgled delavnice, kar je vsekakor dobrodošlo. 

Urednistvo

Next Post

Visokotlačni čistilec za veliko učinkovitost

Wed Oct 16 , 2019
Na delovnem mestu in v raznih delavnicah srečujemo opremo, ki je izdelana iz cele vrste različnih materialov. Običajno se priporočajo kovinski izdelki, ki so zelo robustni in vzdržljivi, dobro se zoperstavljajo vsem mogočim dejavnikom, ki ogrožajo opremo predvsem v zahtevnih industrijskih delavnicah. A včasih ima posebne prednosti tudi les, ki [...]
Visokotlačni čistilec za veliko učinkovitost

Morda vas zanima tudi...