Meritev električnih inštalacij je potrebna za zagotavljanje tehnične izpravnosti objekta

Električne inštalacije so področje s katerim se srečujemo povsod, kjer imamo opravka z elektriko oziroma električno energijo. Zajemajo različne komponente kot so elektro omarice, električne kable in stikala ter vtičnice, ki morajo biti med seboj smiselno povezane, da lahko elektrika pride nemoteno do porabnikov. Ključnega pomena je, da so električne inštalacije izvedene v skladu z varnostnimi in tehničnimi standardi, zato je potrebno po zaključku tovrstnih projektov vedno opraviti še meritev električnih inštalacij.

Gre za izjemno zahteven postopek, ki je pomemben del tehnične izpravnosti objekta tako z vidika varnosti kot tudi z vidika zakonskih predpisov. V ta namen se izvajajo meritve izolacijske upornosti, razdelilnih elektro omaric, strelovodnih inštalacij in še marsikaj drugega. Brez ustreznih meritev električnih inštalacij vaš objekt ne bo dobil ustreznega uporabnega dovoljenja, zato je prav, da to opravilo prepustite izbranemu ponudniku električnih inštalacij, ki bo meritev opravil strokovno in temeljito.

Meritev električnih inštalacij je obvezen del njihovega vzdrževanja

Izvedba električnih inštalacij zahteva strokovno obravnavo in je področje, ki se ga nikakor ni dobro lotevati samostojno. Nestrokovna izvedba in površnost se lahko hitro maščujeta s požarom, katerega rezultat je lahko velika materialna škoda ali pa celo še kaj hujšega. Zato je potrebno tudi po napeljavi elektro inštalacij poskrbeti za njihovo redno vzdrževanje, pri čemer ima meritev električnih inštalacij pomembno vlogo, saj lahko pravočasno odkrije mnoge napake.

Dotik faze na ohišju, preboj izolacije naprave, pregrevanje vodnikov, slabi spoji so le nekatere od mnogih napak v delovanju inštalacij, ki jih težko prepoznamo brez ustreznih meritev električnih inštalacij. Zato je potrebno poskrbeti za redne obdobne preglede, s katerimi bistveno zmanjšamo tveganje za morebitne nepravilnosti. Pravi naslov za to je izbrani ponudnik električnih inštalacij, ki ima ustrezno znanje, naprave in tudi ustrezne pristojnosti, da vam lahko po opravljeni meritvi električnih inštalacij izda ustrezno mnenje oziroma dovoljenje.

Urednistvo

Next Post

Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo v spletni ponudbi

Sun Nov 15 , 2020
Električne inštalacije so področje s katerim se srečujemo povsod, kjer imamo opravka z elektriko oziroma električno energijo. Zajemajo različne komponente kot so elektro omarice, električne kable in stikala ter vtičnice, ki morajo biti med seboj smiselno povezane, da lahko elektrika pride nemoteno do porabnikov. Ključnega pomena je, da so električne [...]
Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo