Obdelava zahtevnih zelenic

Okoli hiše imamo običajno lepo urejeno zelenico, ki je ni tako težko vzdrževati. Pravzaprav lahko za vsa potreba opravila poskrbijo kosilnice mulčerji, ki z dvema funkcijama v celoti pokrijejo potrebe osnovnih uporabnikov na urejenih zelenicah. Čisto možno pa je, da travnate površine ne omogočajo tako enostavne obdelave, zato je smiselno ugotoviti, kaj za obdelavo pravzaprav potrebujemo in kako se bomo s postavljenimi izzivi kar najbolje soočili.

Kosilnice mulčerji sicer zmorejo veliko, to velja že za vstopne modele vrtnih kosilnic, ki imajo to funkcijo. Omogočajo zelo učinkovito košnjo zelenice, poleg tega jih je preprosto uporabljati in je delo hitro opravljeno, brez pretiranega naprezanja. Poleg košenja je seveda zelo dobrodošla funkcija sekljanja odpadne trave, ki se nato razprši nazaj po površini, kjer služi za gnojenje in boljšo rast nove trave. Tako so kosilnice mulčerji zadostna oprema za obdelovalce urejenih domačih zelenic.

Tisti, ki so pri tem delu nekoliko zahtevnejši oziroma imajo opravka z bolj zaraščenimi zelenimi površinami, se bodo morali poslužiti druge opreme. V poštev pride prava kmetijska mehanizacija, ki brez težav opravi tudi z zahtevnejšimi izzivi. Lahko gre že za običajno BCS kosilnico, ki je vsestranska in izjemno učinkovita pri čiščenju zaraščene parcele in košnji divje trave. Vrtna kosilnica se ne more uspešno soočiti z visoko travo, bo pa z njo brez težav opravila že osnovna kmetijska mehanizacija. Za večje površine pridejo seveda v poštev rotacijske kosilnice in druga mehanizacija, ki se uporablja v navezi s traktorjem, lahko pa se dela lotimo tudi ročno in z manj zmogljivimi pripomočki. V vsakem primeru pa raznolika kmetijska mehanizacija gotovo ponuja pravo rešitev tudi za tiste, ki morajo urediti zelo zahtevno površino. V prvi vrsti gre za divjo travo, podrast in druge vsiljivce, lahko pa tudi za neurejen teren grbine in podobno, kar je tudi izziv, ki zahteva uporabo napredne mehanizacije.

Urednistvo

Next Post

Kako pridobiti izpit za motor?

Mon Apr 15 , 2019
Okoli hiše imamo običajno lepo urejeno zelenico, ki je ni tako težko vzdrževati. Pravzaprav lahko za vsa potreba opravila poskrbijo <a href="https://www.klasje.eu/rezervni-deli/prodaja-rezervnih-delov-za-kmetijsko-mehanizacijo.html">kosilnice mulčerji</a> , ki z dvema funkcijama v celoti pokrijejo potrebe osnovnih uporabnikov na urejenih zelenicah. Čisto možno pa je, da travnate površine ne omogočajo tako enostavne obdelave, zato je smiselno ugotoviti, [...]