Ploščice v kuhinji in kopalnici

Čeprav se ploščice v različnih vlogah uporabljajo v mnogih stanovanjskih prostorih, nam gotovo najprej pridejo na misel ploščice za kopalnico in kuhinjo. Ravno v teh prostorih imajo namreč najbolj pomembno nalogo. Tako v kuhinji kot v kopalnici se namreč redno soočamo z raznimi obremenitvami, na katere mora biti dobro prilagojena tudi oprema prostora. Splača se začeti s kakovostno keramiko.

Kopalniške ploščice

Ploščice za kopalnico so skoraj samoumevna izbira, saj se v tem prostoru soočamo z visoko vlažnostjo in tudi neposredno z vodo. Le redke talne in stenske obloge so pripravljene na takšne obremenitve, ploščice pa se v stiku z vodo seveda zelo dobro obnesejo. Ravno zato se ploščice za kopalnico uporabljajo v praktično vsaki kopalnici, saj gre za izbiro z mnogimi prednostmi in brez kakšnih omembe vrednih pomanjkljivosti.

V kopalnici uporabljamo tako talne kot stenske ploščice, običajno pa pustimo strop in del stene odkrit. Na ta način je možno dobro zaščititi občutljive in najbolj ogrožene površine, hkrati pa lahko dosežemo tudi zelo posrečen estetski učinek. Seveda so ploščice za kopalnico na voljo v zelo raznolikih izvedbah, tako da ne bo težko najti takšnih, ki bodo res dodale veliko vrednost temu prostoru. 

Kuhinjske ploščice

Prav tako koristne so keramične ploščice za kuhinjo. V tem prostoru se tudi soočamo z vlago in vodo, a hkrati imamo pogosto opravka še z maščobami in drugimi madeži. Pomislimo na raznolika živila, ki pogosto zakončajo na tleh ali stenah. Keramične ploščice za kuhinjo so neprecenljive, če želimo dobro zaščititi stene in tla, saj se enostavno čistijo in na dolgi rok učinkovito preprečujejo posledice, ki bi jih sicer pustili takšni madeži. Predvsem pa na ta način ohranjamo higieno, ki je v takšnem okolju zelo pomembna – keramične ploščice za kuhinjo omogočajo enostavno in učinkovito čiščenje, tako da se umazanija ne bo nabirala.

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Vrednost podjetja

Tue Oct 29 , 2019
Čeprav se ploščice v različnih vlogah uporabljajo v mnogih stanovanjskih prostorih, nam gotovo najprej pridejo na misel <a href="https://keramtrade.si/prodajni_program/mozaik_in_manjsi_formati/">ploščice za kopalnico i</a> n kuhinjo. Ravno v teh prostorih imajo namreč najbolj pomembno nalogo. Tako v kuhinji kot v kopalnici se namreč redno soočamo z raznimi obremenitvami, na katere mora biti dobro prilagojena tudi oprema prostora. [...]
Vrednost podjetja

Morda vas zanima tudi...