Polaganje ploščic v kopalnici

Najpogosteje s ploščicami obložimo prav kopalniške površine, saj se prednosti takšnih oblog najbolj izkažejo ravno v tem prostoru. Najbolje je ploščice namestiti že pri gradnji objekta, ko lahko najbolj enostavno prilagajamo opremo prostorov, pa tudi kasneje se še vedno lahko posvetimo zamenjavi talnih in stenskih oblog. Namestitev ploščic ni tako zahtevno, seveda pa v vsakem primeru zahteva nekaj dela, pa tudi nekaj denarja. Na srečo so kopalnice praviloma precej majhne, tako da ne bo treba investirati v velike količine materiala, tudi dela ne bo toliko.

Polaganje ploščic običajno vključuje tudi obnova kopalnice, tudi če ni predvidena menjava ploščic oziroma nameščanje ploščic na novo. Skoraj pri vseh večjih posegih v kopalnici se posega v obstoječe talne in stenske obloge, ploščic pa ne moremo enostavno odstraniti in položiti nazaj, pogosto je bolj smiselno tudi obloge narediti na novo. Seveda pa je to precej odvisno od primera, saj se kopalnice med seboj zelo razlikujejo, prav tako ni nujno, da vsaka obnova kopalnice vključuje enake posege. Navsezadnje je čisto možno, da sploh ne bo treba posegati v obloge, tudi brez večjih posegov lahko zamenjamo celoten komplet opreme ali pa vgradimo novo, enako velja za pohištvo in druge elemente kopalnice.

V vsakem primeru pa se splača za polaganje ploščic pripraviti dovolj časa in denarja. Gre za delo, ki ima zelo opazne rezultate in lahko vpliva tudi na dolgoročno zadovoljstvo. Ker se obnova kopalnice pogosto opravlja v neki meri tudi s tem namenom, da bi zagotovili boljšo kakovost bivanja, naj bodo obloge izdelane kvalitetno in trajno, da bomo z njimi na dolgi rok zadovoljni. Ne pozabimo tudi na to, da polaganje ploščic ne služi le estetiki, temveč imajo ploščice pomembno funkcionalno nalogo – varujejo podlago pred vplivi vlage in pred drugimi dejavniki, ki lahko ogrožajo dobrobit in življenjsko dobo drugih materialov.

Urednistvo

Next Post

Statistika inštrukcije pri najboljšem ponudniku

Sun May 19 , 2019
Najpogosteje s ploščicami obložimo prav kopalniške površine, saj se prednosti takšnih oblog najbolj izkažejo ravno v tem prostoru. Najbolje je ploščice namestiti že pri gradnji objekta, ko lahko najbolj enostavno prilagajamo opremo prostorov, pa tudi kasneje se še vedno lahko posvetimo zamenjavi talnih in stenskih oblog. Namestitev ploščic ni tako [...]

Morda vas zanima tudi...