Previdno pri čiščenju avtomobila

Ne, ne gre za izgovor, ki bi vas rešil čiščenja avtomobila. Še vedno je smiselno doma poskrbeti za redno in učinkovito čiščenje jeklenega konjička, saj s tem ne poskrbimo le za njegov izgled, temveč tudi za odlično delovanje in dolgo življenjsko dobo. Po drugi strani pa je res, da lahko z nespretnim pristopom naredimo tudi nekaj škode, ravno zato pa velja čiščenju avtomobila posvetiti posebno pozornost. Vsaj v začetku, dokler ne vzpostavimo primerne rutine.

Čistila za avto

Na trgu so številna namenska čistila za avto, pri katerih je pogosto največja nevarnost ta, da bomo po nepotrebnem plačevali za čistila, ki jih sploh ne potrebujemo. Seveda se je smiselno opremiti z namenskimi čistili, ki bodo jeklenemu konjiču kar najbolj ugajala, ni pa treba za prav vsako površino izbirati drugega čistila. Gotovo lahko kar z enim sredstvom očistimo celotno karoserijo, za drobovje pod pokrovom motorja poskrbimo z drugim, notranjosti potniške kabine pa se lahko lotimo tudi s številnimi sredstvi, ki jih sicer uporabljamo za čiščenje v domačem gospodinjstvu. Nekaj pozornosti zahtevajo čistila za avto pri čiščenju vetrobranskega stekla. Za to le redko potrebujemo posebna čistila – steklo redno čistimo s čistilno tekočino in brisalci med vožnjo, to pa dopolnimo z vodo in gobo ali mehko krpo.

Poliranje avtomobila

Poliranje zahteva nekaj več pozornosti. Še posebej to velja za poliranje žarometov, ki lahko vpliva na delovanje luči. Če je pravilno izvedeno, lahko poliranje žarometov izboljša učinkovitost osvetlitve, lahko pa pri neprevidnem delu površino pokrovov avtomobilskih luči tudi poškoduje. To je nevarnost predvsem v primeru, da imamo opravka z že poškodovanimi pokrovi, v tem primeru poliranje žarometov obljublja rešitev težav, a lahko stanje še poslabša.

Tudi pri splošnem poliranju karoserije lahko omenimo podobne pomisleke, seveda pa v obeh primerih s previdnim delom in z nekaj spretnosti lahko dosežemo odlične rezultate.

Urednistvo

Next Post

Nujne komponente izpušnega sistema

Fri Mar 29 , 2019
Ne, ne gre za izgovor, ki bi vas rešil čiščenja avtomobila. Še vedno je smiselno doma poskrbeti za redno in učinkovito čiščenje jeklenega konjička, saj s tem ne poskrbimo le za njegov izgled, temveč tudi za odlično delovanje in dolgo življenjsko dobo. Po drugi strani pa je res, da lahko [...]
Filter trdih delcev