Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so dandanes postali nujni

Ker so na novo zgrajene stavbe zelo dobro opremljene in ker imajo vgrajena tudi zelo kakovostna okna, ki zelo tesnijo, je posledično potrebno poskrbeti tudi za primerno prezračevanje. V nasprotnem primeru se kaj hitro lahko pripeti, da je v prostorih preveč vlage, počasi pa prične nastajati tudi plesen, kar pa ni dobro ne za stavbo in ne za počutje in ne nazadnje zdravje ljudi.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so odlična rešitev. So izjemno kakovostni in učinkoviti, hkrati pa tudi cenovno zelo dostopni. Njihova ključna naloga je prezračevanje z rekuperacijo toplote. To v praksi pomeni zadostno izmenjavo zraka v bivalnih prostorih, in sicer ob znatnem zmanjšanju toplotnih izgub ter povečanju energetske učinkovitosti same stavbe.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so lahko vgrajeni popolnoma samostojno, po drugi strani pa so takšni sistemi lahko kombinirani s kakovostnimi klimatskimi napravami. Rekuperator zraka pa lahko ohrani tudi do 90 % energije v prezračevalnih prostorih. To je vsekakor najbolj odvisno od prezračevalne stopnje ter še od modela rekuperatorja.

Prezračevalne naprave omogočajo bolj zdrav način življenja

Čeprav imate v svojem domu vgrajena najbolj kakovostna okna, to še zdaleč ne pomeni, da je to odlično za vas. Vsekakor pa je to odlično za vas in vaš dom, če imate v svoj dom vgrajene tudi posebne prezračevalne naprave, ki poskrbijo za ustrezen dotok svežega zraka.

Za prezračevalne naprave je značilno, da so izjemno preproste za vgradnjo in da njihova investicija niti ni pretirano draga. Še zlasti dobrodošle so torej tam, kjer imate nameščena okna, ki izjemno dobro tesnijo.

Sicer pa si lahko takšne naprave oziroma sisteme lahko ogledate na spletni strani proizvajalca, ki vam ponuja številne načine prezračevanja za vaš dom. Z njim se lahko povežete preko spletne pošte ali telefonskega pogovora ter se dogovorite za prvi sestanek. Na njem boste izvedeli, katere prezračevalne naprave bi bile najprimernejše za vas.

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Ključna otroška oprema

Fri Dec 27 , 2019
Ker so na novo zgrajene stavbe zelo dobro opremljene in ker imajo vgrajena tudi zelo kakovostna okna, ki zelo tesnijo, je posledično potrebno poskrbeti tudi za primerno prezračevanje. V nasprotnem primeru se kaj hitro lahko pripeti, da je v prostorih preveč vlage, počasi pa prične nastajati tudi plesen, kar pa [...]
Zibelka