Adrenalinsko raziskovanje Soče

Obisk Posočja je izvrstna ideja za dopust, če seveda z dopustom ne mislimo na poležavanje ob morju, temveč na aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Čeprav okolje v tem koncu Slovenije ponuja obilo možnosti za uživanje na svežem zraku, se splača posebno pozornost nameniti reki Soči, ki s tega vidika še posebej navdušuje – omogoča namreč izvedbo edinstvenih adrenalinskih aktivnosti, ki jih tu iščejo tudi mnogi turisti iz zelo oddaljenih krajev.

Kako raziskovati reko Sočo? Najboljša izbira je po mnenju obiskovalcev rafting, Bovec pa bo za to aktivnost bržkone pravo izhodišče – za rafting Bovec nudi več možnosti, na voljo so namreč prilagojeni spusti, ki odgovarjajo družinam in začetnikom, kot tudi vratolomna plovba po brzicah, ki bo bolj povšeči izkušenim avanturistom. V vsakem primeru pa je možno zabavo na vodi pri tej aktivnosti kombinirati tudi z občudovanjem slikovite okolice in z zanimivim raziskovanjem rečne struge. Ker za rafting Bovec ponuja več možnih poti, lahko na ta način s prav posebnim prevoznim sredstvom obiščemo posoške kraje ob toku reke!

Za posebej zanimivo izkušnjo pa je zaslužena še ena edinstvena aktivnost, to je canyoning. Soča ima kar nekaj pritokov, ki imajo ozke in globoke struge, ki so kot nalašč za to aktivnost, medtem ko za canyoning Soča sama ni povsem idealna. Izbira je dovolj pestra, da bo tudi pri tej aktivnosti prav vsakdo našel nekaj zase. Na voljo so kratki izleti po strugah, kjer se lahko spoznamo z naravnimi ovirami in izzivi, ki nas čakajo pri soteskanju, medtem ko so zahtevnejšim in izkušenejšim avanturistom prilagojene daljše ekspedicije, ki že močno spominjajo na samostojno raziskovanje neokrnjene narave, čeprav gre seveda za vodene izlete. Tako je tudi za canyoning Soča izredno prijazna do obiskovalcev in ponuja idealne možnosti za raziskovanje neokrnjene narave – tako pri raftingu kot pri soteskanju bodo na svoj račun prišli predvsem obiskovalci v skupinah.

Urednistvo

Next Post

Fasaderstvo od A do Ž

Tue Apr 16 , 2019
Obisk Posočja je izvrstna ideja za dopust, če seveda z dopustom ne mislimo na poležavanje ob morju, temveč na aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Čeprav okolje v tem koncu Slovenije ponuja obilo možnosti za uživanje na svežem zraku, se splača posebno pozornost nameniti reki Soči, ki s tega vidika [...]

Morda vas zanima tudi...