Breaking News

Solarni paneli so odlični za energijo

Solarni paneli so odlični za energijo

Solarni paneli so lahko monokristalni ali pa polikristalni. Oba modela sta na slovenskem tržišču izredno dobro prodajana in imata kvalitetne lastnosti. Med monokristalnim panelom in polikristalnim panelom pa je kar nekaj razlik, ki jih moramo poznati preden se lahko odločimo za nakup enega ali drugega tipa solarnih panelov. 

Solarni paneli, ki so monosolarni, imajo naslednje karakteristike. Monosolarne celice so črne. Njihovi koti pa so zaobljeni, ker nastanejo kot rezultat narave monokristalnega silicija. To so izjemno kvalitetne celice, saj nam ustvarijo največji doprinos energije. Njihovo ime temelji na njihovem izvoru, saj so narejene le iz enega kristala silicija. 

Solarni paneli, ki so polikristalni, pa so, kot še samo ime pove, sestavljeni iz več različnih kristalov silicija. Znani so po tem, da so celice obarvane v svetlo modri ali temno modri barvi in nikoli niso enobarvne. Tudi tu je barva rezultat proizvodnega procesa. Za njihovo izdelavo porabijo manj časa in tudi manj denarja, zato so polikristalni paneli veliko cenejši kot monokristalni. 

Irobot baterija za zamenjavo stare

Irobot baterija se po dolgem časovne obdobju vsakodnevnega čiščenja in sesanja hišnih prostorov izrabi. To navadno opazimo, ko se naš Irobot, začne zelo hitro vračati na izhodno postajo in ne zmore več posesati celotnega prostora v enem kosu. Takrat moramo kupiti novo baterijo, ki bo zamenjala staro. 

Irobot baterija ni predraga in je na voljo pri vseh pooblaščenih prodajalcih robotskih sesalcev blagovne znamke Irobot. Nekateri se nakupa otepajo, ker si ne želijo zapravljati za novo baterijo, vendar pa je za optimalno delovanje našega sesalca, nakup nove baterije nujno potreben. 

Irobot baterija se lahko naroči tudi na spletu, kjer lahko najdemo različne ponudnike, ki za nižjo in bolj ugodno ceno ponujajo različne rezervne dele za naš domači Irobot. V kolikor nimamo s spletnimi nakupi še nobenih izkušenj, se lahko preizkusimo v iskanju nadomestnih baterij na našem najljubšem brskalniku.