Team building združuje posameznike v ekipo

Kadar se oblikujejo nove skupine ljudi, ki morajo med seboj tesno sodelovati, najpogosteje se taka situacija pojavlja v podjetjih, moramo kot vodja biti pripravljeni nekaj časa posvetiti tudi temu, da poskrbimo, da se člani hitro in učinkovito zbližajo med seboj, da lahko že od samega začetka učinkovito vodimo vse skupne projekte. Proces tega zbliževanja nam lahko močno olajšajo team building dogodki, ki so oblikovani tako, da so člani posameznih ekip na nek način prisiljeni sodelovanja, torej da so soočeni z nalogami, ki zahtevajo njihovo sodelovanje, saj jih drugače ni močno opraviti.

Klasične team building naloge so take, ki združujejo tako fizično kot mentalno pomoč, torej da zahtevajo skupen premislek, ali zbiranje idej, ali želijo, da si celotna skupina nekaj zapomni, lahko pa so osredotočene na to, da neke naloge preprosto ni možno opraviti, če nimamo štirih parov rok. Posamezne team building naloge so bolj primerne za drugačne ekipe in drugačno dinamiko, ki jo želimo doseči, vendar so prav vse izjemno učinkovite pri razvijanju medčloveških odnosov.

Tudi praznovanje rojstnega dne lahko pomaga graditi skupnost

Rojstni dan je nekaj, kar imamo vsi priložnost doživeti enkrat na leto, in ko imaš skupino recimo petih ljudi, ki delajo drug z drugim več let, to pomeni, da se takih dogodkov kar nabere. To, da obeležujemo praznovanje rojstnega dne tudi v pisarni, s tesnimi sodelavci, je lahko nekaj, kar nam na dolgi rok pomaga ohranjevati dobro delovno etiko. Znano je, da vsak dela bolje, ko je sproščen, predvsem pa, ko se nečesa veseli. Projekti so vedno taki, da so konci bližje ali dalj od naše trenutne točke, ampak vedno se lahko veselimo, da bo tajnica, ki ureja vse papirje imela praznovanje rojstnega dne, ki bo vzelo pol ure iz delovnega dne, vendar bo poskrbelo za instantno dobro voljo v ekipi.

Urednistvo

Next Post

Skladiščni regali morajo biti trpežni in prilagodljivi

Thu Jun 27 , 2019
Kadar se oblikujejo nove skupine ljudi, ki morajo med seboj tesno sodelovati, najpogosteje se taka situacija pojavlja v podjetjih, moramo kot vodja biti pripravljeni nekaj časa posvetiti tudi temu, da poskrbimo, da se člani hitro in učinkovito zbližajo med seboj, da lahko že od samega začetka učinkovito vodimo vse skupne [...]
skladiščni regali