Z izdelki iz konoplje do boljšega počutja

Kako koristna je konoplja so vedeli že pred 12.000 leti. Znana je vsestranska uporaba konoplje za najrazličnejše namene kot je izdelava tkanin, papirja kot tudi njena uporaba v zdravstvene namene. Pospešeno so jo gojili za izdelavo vrvi, saj se je pokazala kot ena najobstojnejših in zelo vzdržljivih materialov. Veliko zapisov je tudi o uporabi v medicini, kjer so z izdelki iz konoplje zdravili marsikatero tegobo. Skozi zgodovino se je zaradi prohibicije njena uporaba zmanjšala, vendar izdelki iz konoplje, predvsem industrijske, ki je pri nas legalna, zaradi njenih zdravilnih učinkov ter vsestranskosti vse bolj ponovno dobivajo veljavo.
Danes na trgu najdemo mnoštvo izdelkov iz konoplje, ki se jih da prosto kupiti in se uporabljajo v prehranske, lepotne in druge namene. Ker industrijska konoplja vsebuje zelo nizke vsebnosti THC psihoaktivnih učinkov praktično nima.

Eden izmed izdelkov so tudi konopljine kapljice, ki se uporabljajo kot prehransko dopolnilo in jih nekateri zaradi svojih blagodejnih učinkov imenujejo kar »čudežne kapljice«. Narejene so iz konopljinega ekstrakta, ki vsebuje nizke vsebnosti THC (manj kot 0,2%, kar velja za z zakonom dovoljeno mejo v večini evropskih držav) ter visoke vsebnosti CBD, le-ta je ključna sestavina in skrbi za pozitivne učinke zdravilnih kapljic. Pridobljen ekstrakt se za kapljice navadno reči z uporabo konopljinega, olivnega ali kokosovega olja.
Ker se konopljine kapljice uživajo oralno, so navadno pakirane s praktično kapalko, ki nam dodatno omogoča, da ne skrbimo in po nepotrebnem izgubljamo dragocen čas s pripravo prehranskega dopolnila. Pomembno je, da se izdelek shranjuje v hladnem in suhem prostoru, ter da je nedosegljiv otrokom.
Konopljine kapljice se priporočajo ljudem z različnimi tegobami, predvsem pri nespečnosti, težavah s tesnobo in nakopičenim stresom, za blažje oblike neželenih simptomov ali kot preventiva. Ljudje opisujejo izboljšanja tudi pri kroničnih bolečinah, epilepsiji ter drugih obolenjih, uporabne pa so tudi kot preventiva.

Urednistvo

Next Post

Idealna pisarna

Fri May 31 , 2019
Kako koristna je konoplja so vedeli že pred 12.000 leti. Znana je vsestranska uporaba konoplje za najrazličnejše namene kot je izdelava tkanin, papirja kot tudi njena uporaba v zdravstvene namene. Pospešeno so jo gojili za izdelavo vrvi, saj se je pokazala kot ena najobstojnejših in zelo vzdržljivih materialov. Veliko zapisov [...]
Contemporary Room Workplace Office Supplies Concept