Za udobno spanje je potrebna primerna prešita odeja in prilegajoča posteljnina

Najprej moramo izbrati kakšna o naša prešita odeja in sicer imamo kar nekaj parametrov med katerimi lahko izbiramo. Najbolj očiten parameter je seveda velikost, kjer moramo upoštevati ali se premetavamo, ali z nami spi še partner in koliko prostora sploh imamo. Vsaka prešita odeja je tudi nekoliko drugačna tudi glede tega iz kakšnega materiala je narejena in sicer lahko izbiramo predvsem na dveh frontah in sicer na pogladi tega, da je prešita odeja iz naravnih ali sintetičnih materialov, seveda pa nas nič ne ustavlja pred tem, da bi bila narejena iz mešanice obeh. 

Skoraj vsaka prešita odeja ima dimenzije, ki so relativno podobne nekim standardnim meram, za katere so komercialno dostopne posteljnine, problemi lahko nastanejo le če kupimo posteljnino v kakšni drugi državi in nismo pozorni na njihove standarde. 

Na naših policah je med bolj pogostimi posteljnina 200×220, ki se uporablja ali za nekoliko večje postelje, ki so namenjene vseeno eni osebi, brez problemov pa se pod tako odejo lahko stisne tudi kakšen par. Posteljnina 200×220 se prilega vsaki odeji, ki je narejena po teh merah, kar je seveda popolnoma logično, ker pa je to standardna mera je dostopna tudi v veliko različnih vzorcih in materialih, skratka lahko izbiramo tako med izgledom kot tudi kvaliteto izdelka, kar je zelo pomembno, še posebej, če posteljnino kupujemo na dolgi rok. Skoraj vsaka posteljnina 200×220 je izdelana z neko mero kvalitete, pomembno je le še to, da izberemo naravne materiale, ki so primerni za to, da posteljnino vsak dan uporabljamo in jo redno peremo, saj se prav v pralnem stroju lahko najpogosteje pokažejo težave kot so krhko blago ali nekvalitetne zadrge, mogoče gumbi. Ne glede na to kako je narejena posteljnina je dobro, da vemo, da nam bo služila vsaj nekaj let.

Urednistvo

Next Post

Kako lahko vzdržujemo parket?

Thu Oct 3 , 2019
Najprej moramo izbrati kakšna o naša <a href="https://odeja.si/slo/odeje.html">prešita odeja</a> in sicer imamo kar nekaj parametrov med katerimi lahko izbiramo. Najbolj očiten parameter je seveda velikost, kjer moramo upoštevati ali se premetavamo, ali z nami spi še partner in koliko prostora sploh imamo. Vsaka prešita odeja je tudi nekoliko drugačna tudi glede tega iz [...]
Kako lahko vzdržujemo parket?