Modna in kakovostno zasnovana športna oblačila

Športna oblačila sodijo v posebno kategorijo oblačil in se navadno že na videz razlikujejo od drugih. Prav tako so oblačila za aktivnosti izdelane iz drugačnih materialov. Ti morajo poskrbeti, da se v oblačilih ne potimo in da lahko v njih zdržimo tudi dlje časa. V današnjem času pa je ključnega pomena tudi to, da športni tekstil izgleda kar se da moderno. Še posebno privlačna so na primer videti športna oblačila s potiskom. Vsekakor pa še zdaleč ni vseeno, kam na majico, hlače, jakno ali kakšen drug kos oblačila natisniti logotip ali kakšen drug podatek podjetja oziroma organizacije.

Tudi ko je govora o promocijskem materialu, je daleč v osredju tekstil, ki je namenjen različnim športnim aktivnostim. Številna podjetja ob posebnih priložnostih svojim zaposlenim, strankam pa tudi poslovnim partnerjem podarjajo softshell jakne in druge kose priročnih oblačil.

Oblačila za šport za različne letne čase

Medtem ko so softshell jakne s potiskom ali pa brez namenjene nošenju zlasti v jesenskem in zgodnjem spomladanskem času, so kratke športne hlače in majice namenjene toplejšemu delu leta. Tako kot to velja za vsa druga oblačila, so tudi športna oblačila namreč izdelana za različne letne čase. In če tečete tako poleti kot pozimi, potrebujete tekaška oblačila za toplejše in hladnejše dneve.

Softshell jakne so že lep čas med najbolj popularnimi športnimi oblačili.

Glede na materiale, iz katerih so športna oblačila izdelana, najbolj je popularen softshell, poteka tudi samo vzdrževanje. Praviloma se takšen tekstil pere pri 40 ali 30 stopinjah Celzija. Na pralnem stroju je treba izbrati športni program. Če stroj za pranje takšne funkcije ne ponuja, je treba izbrati program za zelo občutljivo perilo ali za sintetična vlakna. Uporabi se možnost kratkotrajnega pranja. Prav tako je treba zmanjšati obrate centrifuge, in sicer za največ 1000 obratov. Za pranje športnega oblačila se načeloma ne sme uporabljati mehčalca. Ti namreč vlakna preveč zmehčajo ter zamašijo. Posledično pa onemogočijo funkcijo za odvajanje vlage.

Mehčalci slabo vplivajo na športni tekstil

Športnih oblačil se torej praviloma ne pere z mehčalcem. Ti še posebej slabo vplivajo na membrane iz goreteksa, s katerimi se najpogosteje srečamo pri pohodnih čevljih in vrhnjih oblačilih za šport. Poleg mehčalcev se ne priporoča uporaba močnih ter agresivnih detergentov. Ti ne smejo vsebovati belil. Belilna sredstva namreč uničujejo vse organske snovi v materialih. Prav tako neugodno vplivajo na elastan, ki izgublja prožnost. Še najbolj se priporočajo tekoča pralna sredstva.

Elegantne s cofki in športno zasnovane kape s potiski

Večina med vami vsaj v zimskem času nosi kape – takšne in drugačne. Lahko so zasnovane povsem elegantno. Takšne imajo navadno dodan še kakšen cofek ali pa bleščice. Na voljo so tudi športne kape s potiski ali pa takšne, ki so videti nekje vmes, torej športno elegantne. Najpomembneje pa je, da se v njej dobro počutimo, da nam je ravno prav toplo in da smo videti prikupno.

Seveda pa kape niso namenjene samo zaščiti pred mrazom. Ne nosimo jih samo v poznem jesenskem in zimskem času, temveč tudi poleti. Tedaj nas učinkovito zaščitijo pred sončnimi žarki in nas v resnici hladijo. In čeprav se zdi, da je kapo preprosto izbrati, temu ni ravno tako. Veste, kakšen tip kape je najprimernejši glede na vašo obliko obraza?

Za okrogel obraz je najprimernejša velika kapa

Če svoj okrogel obraz s pomočjo kape želite optično podaljšati, je najboljša izbira velika kapa. Ta mora imeti na vrhu veliko volumna oziroma mora biti zadaj daljša. Če so ličnice široke, prav tako brada, je najbolje poseči kar po nizki kučmi ali baretki. Podolgovatemu obrazu pa v resnici ustrezajo vse vrste kap.

Športne kape pridejo prav tudi pri sprehodu po mestu ali med delom na vrtu.

Sicer pa je najpomembneje, da je takšen tekstilni dodatek všeč predvsem vam, čeprav ni bil izbran po posebnih predpisih. K udobju zagotovo veliko pripomore tudi primerna velikost in seveda primerno izbrani materiali.

Volnena, tekstilna ali kapa iz usnja

Če ste velik ljubitelj kap, šalov in drugih modnih dodatkov, imate doma verjetno poseben predalnik za shranjevanje. V njem morda prevladujejo tekstilne, morda volnene ali kape iz usnja. Na trgu so na voljo številne različice, ki se torej med drugim razlikujejo tudi glede na material. Po drugi strani pa kape izbiramo tudi glede na to, za kakšen namen jih bomo uporabili.

Izbiramo lahko med takšnimi, ki so namenjene posebnim športnim aktivnostim, na primer kape za kolesarjenje, kape za tek, kape za planinarjenje. Ne nazadnje pa si lahko kapo damo izdelati tudi po meri.

 

Urednistvo

Next Post

Ponudba kakovostnih kronskih žag in brusnega papirja

Sat Jan 22 , 2022
Športna oblačila sodijo v posebno kategorijo oblačil in se navadno že na videz razlikujejo od drugih. Prav tako so oblačila za aktivnosti izdelane iz drugačnih materialov. Ti morajo poskrbeti, da se v oblačilih ne potimo in da lahko v njih zdržimo tudi dlje časa. V današnjem času pa je ključnega [...]
Ponudba kakovostnih kronskih žag in brusnega papirja

Morda vas zanima tudi...