Različne izvedbe drsnih vrat

Med drsnimi vrati izstopajo predvsem tiste izvedbe, ki jih redno videvamo v trgovskih centrih in drugih komercialnih prostorih. To so vedno steklena drsna vrata, ki so opremljena s senzorjem gibanja in se ob vstopu samodejno odprejo. Že ta izvedba je izjemno uporabna in se odlično obnese v različnih okoljih, a ta kombinacija še zdaleč ni vse, kar ponujajo sodobna drsna vrata. Izbiramo lahko med različnimi materiali in različnimi mehanizmi, s tem pa dosegamo prilagodljive končne učinke za uporabo v vsaki situaciji. Seveda pa so nekatere izvedbe bolj, druge manj posrečene in posledično bolj ali manj uporabne. Pozornost namenjamo le tistim, ki se v praksi najpogosteje pojavljajo.

Izbira materialov

Obstaja dober razlog, zakaj so najbolj priljubljena prav steklena drsna vrata. Steklo je vsestransko uporaben material, ki ima mnoge funkcionalne prednosti, hkrati pa ima tudi na pogled zelo prestižen učinek. To je idealno v poslovnih in komercialnih prostorih. Ponekod je zelo pomembno, da pustimo pogled v notranjost neoviran, kar lepo dopolnjuje funkcionalnost avtomatskih vrat. Steklena drsna vrata so zelo vabljiva in kot nalašč za uporabo tam, kjer želimo privabiti čim več obiskovalcev.

Na voljo pa so seveda tudi alternative. To so predvsem lesena vrata, ki so cenejša in enostavnejša, hkrati pa prav tako prilagodljiva in ponujajo odlične vizualne učinke. Prav tako lahko izberemo druge materiale, ki imajo svoje prednosti in slabosti.

Izbira mehanizmov

Priljubljena so električna drsna vrata, ni pa nujno, da izberemo tak mehanizem. Če želimo avtomatsko odpiranje in zapiranje, potem so električna drsna vrata samoumevna odločitev. Če pa te funkcionalnosti ne potrebujemo nujno, lahko drsna vrata odlično delujejo tudi brez električnega pogona. To je pogosto pri drsnih vratih v stanovanjih, tam jih redkeje uporabljamo in jih brez težav odpiramo ročno. Električna drsna vrata so nadalje zelo prilagodljiva in omogočajo uporabo različnih senzorjev, upravljanje na daljavo, mnoge nastavitve in podobno.

Urednistvo

Next Post

MIG varjenje je izjemno uporaben način varjenja

Mon Jul 13 , 2020
Med drsnimi vrati izstopajo predvsem tiste izvedbe, ki jih redno videvamo v trgovskih centrih in drugih komercialnih prostorih. To so vedno <a href="http://www.avtomatska-drsna-vrata.si/steklena-drsna-vrata">steklena drsna vrata</a> , ki so opremljena s senzorjem gibanja in se ob vstopu samodejno odprejo. Že ta izvedba je izjemno uporabna in se odlično obnese v različnih okoljih, a ta kombinacija [...]
MIG varjenje