Učinkovito naravno odvajalo poskrbi za redno odvajanje blata brez stranskih učinkov

Današnji slog življenja pogosto vključuje vnaprej pripravljeno hrano, premalo gibanja in številne druge nezdrave navade. Posledica tega so pogoste prebavne težave, med katerimi sta najpogostejši počasna prebava in zaprtje. V takšnih primerih ljudje pogosto posegamo po raznih odvajalih, ki pa imajo pogosto stranske učinke. Zato je zagotovo najbolje zaužiti katerokoli naravno odvajalo, ki odpravlja zaprtje na naraven način.

Na tem mestu se poraja vprašanje, katero naravno odvajalo izbrati, da bo imelo dovolj velik učinek. Za zelo koristnega in učinkovitega velja naravna mineralna voda Donat Mg, ki ima odvajalni učinek zaradi vsebnosti sulfatnih snovi. Ti imajo veliko sposobnost vezanja vode iz celic črevesnih sten, zato se volumen vsebine črevesja poveča, kar izzove peristaltiko.

Naravno odvajalo je učinkovito ob prvih znakih zaprtosti

Naravno odvajalo je najbolje zaužiti takoj, ko opazite prve znake zaprtosti. Običajno gre za napenjanje in bolečine v trebuhu, hudo nelagodje ob iztrebljanju, občutek nepopolne izpraznitve črevesja in celo bruhanje. Vse to lahko pripelje tudi do hemoroidov, ki so lahko zelo neprijetni. Če na težave pravočasno ne odreagiramo, to lahko vodi v hudo zaprtje, ki bistveno vpliva na kakovost življenja.

Pri odpravljanju težav z zaprtjem je ključnega pomena zadostno uživanje tekočine. Raziskave so pokazale, da lahko že blaga dehidracija močno zaustavi delovanje črevesja. Poleg vode ali nesladkanega metinega čaja je mineralna voda najboljša zaveznica v boju proti simptomih zaprtosti in najboljše naravno odvajalo, ki vam je vedno pri roki.

Pri uživanju odvajal je potrebna velika mera previdnosti

Danes sicer poznamo različne vrste odvajal, ki ne delujejo enako, zato je njihova pravilna izbira toliko bolj pomembna. Nekatera izmed njih na primer mehčajo blato, druga povečajo volumen blata, tretja pa delujejo na osnovi osmoze. Za lajšanje zaprtja je prav tako pomembno, da odvajal ne jemljete prepogosto ali predolgo, predvsem pa posegajte po njih le, ko je nujno potrebno.

Marsikdo je zaradi stranskih učinkov odvajal do njih zelo zadržan. Če težave niso resne, potem je v tem primeru bolje zaužiti naravno odvajalo in poskrbeti za primerno prehrano bogato z vlakninami. Nikakor ne pozabite na pitje vode in dovolj veliko količino gibanja, ki bo pripomoglo k pospešeni peristaltiki vašega črevesja.

Urednistvo

Next Post

Sedalne vreče za še večje udobje pred TV zaslonom

Sun Oct 10 , 2021
Današnji slog življenja pogosto vključuje vnaprej pripravljeno hrano, premalo gibanja in številne druge nezdrave navade. Posledica tega so pogoste prebavne težave, med katerimi sta najpogostejši počasna prebava in zaprtje. V takšnih primerih ljudje pogosto posegamo po raznih odvajalih, ki pa imajo pogosto stranske učinke. Zato je zagotovo najbolje zaužiti katerokoli [...]

Morda vas zanima tudi...