Zavidljiva oprema sodobnih avtomobilov

Tehnologija nezadržno drvi v prihodnost, morda pa to nikjer ni tako očitno kot na področju avtomobilizma. V zadnjih letih spremljamo res bliskovit razvoj, ki se danes kaže v impresivni zbirki serijske in dodatne opreme avtomobilov priznanih znamk. V vozilih si lahko skorajda že omislimo celo talno gretje in podobne domislice. Širok spekter kupcev bo gotovo navdušila znamka Ford, ki prednjači v tem oziru.

Nekatere tehnološke domislice dandanes sploh niso več presenečenje, temveč se pričakuje, da bodo že serijsko vgrajene v osebne avtomobile, tudi v nižjem cenovnem razredu. Praktično vsak nov Ford torej voznikom že ponuja bogato zbirko osnovne opreme, ki je vse prej kot osnovna. Govorimo na primer o kamerah za vzvratno vožnjo, ki bodo na nekaterih tržiščih že kmalu postale obvezna oprema na novih avtomobilih, samodejnem parkiranju, glasovnem nadzoru, odklepanju brez ključa in podobnih zadevah. Najbolj seveda izstopajo tiste inovacije, ki neposredno vplivajo na počutje in izkušnjo pri vožnji – v to kategorijo bi se uvrstilo talno gretje, imamo pa na voljo razne opcije ogrevanja, od ogrevanih sedežev do ogrevanih stekel in celo volana. Ob takšnem razkošju talno gretje niti ni tako privlačno, saj sodobni avtomobili res zagotovijo nadvse udobno vožnjo, pri kateri nam nič ne manjka.

Še veliko bolj pomembna pa je po svoje oprema, ki se skriva pod pokrovom motorja oziroma pod površjem karoserije. Tudi v tem oziru se znamka Ford zelo izkaže, čeprav inovacije v svoje avtomobile seveda vgrajujejo tudi drugi proizvajalci. Na tem področju pridejo do izraza predvsem domislice, ki skrbijo za učinkovitejše izgorevanje goriva, torej bolj ekonomično vožnjo, nižjo porabo goriva in seveda nižje stroške pri vožnji. Nadvse pomemben pa je tudi vidik varnosti, ki se v zadnjem času prav tako posebej poudarja. Zbirka opreme v drobovju avtomobila je pravzaprav še bolj impresivna, pa naj gre za Ford ali kakšno drugo znamko.

Urednistvo

Next Post

Profesionalne naprave za domače čiščenje

Mon Jun 4 , 2018
Tehnologija nezadržno drvi v prihodnost, morda pa to nikjer ni tako očitno kot na področju avtomobilizma. V zadnjih letih spremljamo res bliskovit razvoj, ki se danes kaže v impresivni zbirki serijske in dodatne opreme avtomobilov priznanih znamk. V vozilih si lahko skorajda že omislimo celo <a href="http://sanitar.si/talno-in-stensko-ogrevanje.html">talno gretje</a> in podobne domislice. Širok spekter [...]
Pometalec tal Karcher S 650