Invisalign reši veliko težav

Invisalign je odličen zobni aparat, ki zobe ravna brez vseh težav, ki se kažejo pri klasičnemu fiksnemu zobnemu aparatu. Veliko otrok se brani fiksnega zobnega aparata, saj jim je nerodno v ustih imeti vse zvezdice in žice, ki se vidijo ob govorjenju in smehu. Poleg tega se je potrebno na fiksni zobni aparat privaditi, saj povzroča neprijetne bolečine in ureznine. Seveda se to lahko blaži z posebnim voskom, ki se ga namesti na ostre robove, vendar pa ustna votlina med zdravljenjem precej trpi. 

Invisalign je izredno priljubljen, ker se z njim ne bo potrebno privajati na kopico železa znotraj naših ust. Ko dobimo fiksni zobni aparat, se počutimo neprijetno in slabo. Otežkočeno jemo in lahko si privoščimo le tekočo hrano. Šele čez čas, ko se naša ustna votlina privadi, lahko počasi pričnemo z običajno prehrano. 

Invisalign pa nas reši tudi težave s prehranjevanjem. Pri fiksnemu zobnemu aparatu se hrana zatakne v vse predele med žico, zvezdnice in zobe. Po vsakemu obroku je torej potrebno zobe temeljito očistiti, saj se ob nepravilni negi hitro pokažejo slabe strani aparata, ker zobje začnejo gniti. Pri nevidnemu zobnemu aparatu pa teh skrbi ne bomo imeli. 

Paradontoza je vnetje zobnega tkiva

Paradontoza je druga najpogostejša in najnevarnejša bolezen, ki se lahko pojavi v vsaki ustni votlini, ki ni primerno vzdrževana. Če se zgodi, da opazimo prve znake paradontoze, moramo nemudoma obiskati primernega zobozdravnika in kirurga, ki nam bo pomagal pri zdravljenju in nas naučil, kako naj si pravilno ščetkamo zobe. 

Paradontoza se pojavi običajno kot posledica dolgotrajnega gengivitisa, ki ga ne zdravimo pravilno. Tako se po dolgem času začnejo nabirati bakterije, ki uničujejo robove dlesni. Torej tisti predel, kjer se dlesen stika z zobom. 

Paradontoza tako čez čas povzroči, da se naši zobje začnejo majati in nato odpadejo, saj nimajo ve trdne podpore dlesni. 

Urednistvo

Next Post

Servis telefonov po ugodni ceni

Thu May 21 , 2020
Invisalign je odličen zobni aparat, ki zobe ravna brez vseh težav, ki se kažejo pri klasičnemu fiksnemu zobnemu aparatu. Veliko otrok se brani fiksnega zobnega aparata, saj jim je nerodno v ustih imeti vse zvezdice in žice, ki se vidijo ob govorjenju in smehu. Poleg tega se je potrebno na [...]
Servis telefonov