Itm izračun je dobra osnova za uravnavanje telesne teže

Itm izračun je dobra osnova za uravnavanje teže telesa. Itm izračun ali indeks telesne mase je antropološka mera. Itm izračun v osnovi upošteva telesno maso v kilogramih, kvadrat telesne višine v metrih, bolj natančne rezultate dodajo upoštevani starost, spol in etnično pripadnost. Upoštevana višja starost pomeni, da bo itm izračun pokazal normalno telesno maso pri več kilogramih. Za mlajše osebe pa obratno pri manj kilogramih.

Indeks telesne mase lahko povežemo s tveganjem za nastanek različnih bolezni

Itm izračun v rezultatu ne prikazuje vrednost maščobe telesa, vendar raziskave potrjujejo povezanost z bolj neposrednimi meritvami maščobe. Kot sta na primer denzitometrija ali merjenje debeline kože. Itm izračun je na drugi strani lahko dober pokazatelj različnih vrednosti maščobe v telesu. Upoštevati je zgolj treba, da gre za hiter izračun in hitro razvrščanje posameznika v skupino z normalno ali povišano telesno maso, v skupino z zmanjšano telesno maso ali v skupino z visoko telesno maso. V slednji skupini je Itm izračun lahko pokazatelj visoke vednosti maščobe v telesu. Ravno obratno pa v skupini z zmanjšano telesno težo. V tem primeru nam rezultat kaže, da telo ne prejema zadostnih količin hranil. Posledice so največkrat poslabšan imunski sistem, tveganje za nastanek srčnih nepravilnosti, zmanjševanje gostote kostne mase ter pomanjkanje železa v krvi. Za skupino z visoko telesno maso obstaja višja stopnja tveganja za nastanek srčno žilnih bolezni, tipa dva sladkorne bolezni, obrabe sklepov, motnje dihanja v spanju, kapi, več vrst raka, bolezni žolčnika in dislipidimije. Telesna maščoba in Itm izračun ima visoko korelacijo, vendar imata dve osebi z istim indeksom telesne mase lahko različno vrednost maščobe v telesu. Športniki imajo manj maščobe kot ne športniki, ženske imajo več maščobe kot moški, starejši ljudje pa v povprečju več maščobe kot mlajši. Ko Itm izračun kaže na povišano telesno maso ali debelost, morajo odvečni kilogrami na vsak način in čim prej stran. Izčunajte svoj ITM tukaj.

Urednistvo

Next Post

Avtoservis naj bo zanesljiv, ugoden in kakovosten

Sun Dec 23 , 2018
Itm izračun je dobra osnova za uravnavanje teže telesa. Itm izračun ali indeks telesne mase je antropološka mera. Itm izračun v osnovi upošteva telesno maso v kilogramih, kvadrat telesne višine v metrih, bolj natančne rezultate dodajo upoštevani starost, spol in etnično pripadnost. Upoštevana višja starost pomeni, da bo itm izračun [...]
Avtoservis