Izbira slike ni najpomembnejša

No, to izjavo moramo jemati s kančkom soli, seveda je to, katero sliko izberemo, za darilo, kot namenski okras ali kar tako, pomembno, vendar je pomemben del tudi to, kako jo nato predstavljamo svetu pri čemer nam pomaga okvir za slike. Kar dober okvir za slike naredi je to, da poudarja vse ključne elemente umetniškega dela, ki se v njem nahaja in mu je kompliment tako na področju barv, kot sloga, tona, širine in vseh ostalih stvari, ki vam lahko padejo na pamet in vplivajo na končen izgled umetniškega dela. Ne le, da je okvir za slike izbira, ki vpliva na izgled, odgovoren je tudi za to, da slika ostane zaščitena pred vsemi mogočimi in ne tako zelo mogočimi nesrečami, ki se lahko zgodijo tako med obešanjem slike kot med vsemi ostalimi malimi nesrečami, za katere sploh ne vemo, da se lahko zgodijo. Dober okvir za slike je tak, ki ga na prvi pogled sploh ne opazimo, ampak iz slike potegne vse, kar jo naredi posebno in vredno ogleda.

Pomembno je, da za okvirjanje izberemo podjetje ali posameznika, ki mi okvirjanje slik ni nekaj novega ali tujega, saj lahko v procesu nameščanja okvirja poškodujemo sliko, če delo izvaja neizkušena oseba. Okvirjanje slik poteka hitro vendar previdno, velikokrat pa nam oseba, ki skrbi za namestitev okvirja svetuje tudi glede izbire okvirja, saj imajo tisti, katerih kruh je okvirjanje slik neverjetno veliko znanja na tem področju in imajo oko dobro izurjeno, da lahko že na prvi pogled vidijo, kakšen okvir bo pristajal določenim stilom umetniškega dela. Strokovnjaki za okvirjanje slik so pozorni, ne le na izgled okvirja, ampak v primeru, da se odločimo za rabljen okvir lahko svetujejo tudi glede potrebnega restavratorskega dela na okvirju in so lahko prvi, ki opazijo možne probleme z okvirjem, ki smo ga prvotno izbrali.

Urednistvo

Next Post

Nahrbtna kosilnica za lažje prenašanje

Sun May 5 , 2019
No, to izjavo moramo jemati s kančkom soli, seveda je to, katero sliko izberemo, za darilo, kot namenski okras ali kar tako, pomembno, vendar je pomemben del tudi to, kako jo nato predstavljamo svetu pri čemer nam pomaga <a href="http://www.okviri.net/okvirji-za-slike.html">okvir za slike</a> . Kar dober okvir za slike naredi je to, da poudarja vse [...]
Nahrbtna kosilnica