Kako lahko kot mame in samostojne ženske skrbimo za planet

Prav vsaka oseba, ki se dandanes vsaj malo briga za novice ve, da naš planet zasuvamo z gorami in gorami odpadkov, kar pa pod prav nobenim pogojem ni ne prav, ne odgovorno, tako ne do nas, kot tudi ne do prihodnjih generacij in največ kar lahko naredimo je to, da se zavedamo škode, ki jo delamo in poskusimo v vsakodnevnem življenju narediti določene spremembe, ki bi nam lahko na dolgi rok pomagale pri temu, da bi se lahko spopadli s problemi.

Najbolj pomembno je, da delamo kaj na redni ravni, saj se tako napredek najbolj pozna in zelo dober primer so v bistvu prav preprosti pralni vložki. Seveda je to mnogim nekoliko hecno in čudno, vendar to je nekaj, s čimer smo lahko konsistentni prav vsak mesec. Pralni vložki niso preveč velika investicija, saj se tu ne gre za prav nič posebnega, vendar lahko poskrbimo, da naše smeti ne pristanejo samo na odpadu, vendar lahko sami poskrbimo za lastno lastnino in pustimo okolje pri miru. Seveda pralni vložki sami po sebi ne bodo uspeli rešiti vseh problemov, vendar hkrati tudi velja, da lahko veliko prispevamo na druge načine kot samo pralni vložki.

Lahko se kot mame odločimo, da bomo za otroke investirale v pralne plenice in nato jih tudi konsistentno uporabljate, vsaj do te mere, da so pleničke za enkratno uporabo bolj izjema kot pravilo. Seveda pralne plenice niso enostavne za uporabo in lahko pride do več frustracij, vendar na dolgi rok je to nekaj najboljšega, kar lahko naredimo za naš planet. Če pa vam pralne plenice ne navdajajo nekega upanja ali optimizma pa velja tudi to, da je to lahko nekaj, česar se lotite v principu poskušanja, in ne investirate v to preveč na začetku. Vsak poskus tega, da se uporabljajo pralne plenice je več kot dovolj.

Urednistvo

Next Post

Rezervni deli za traktorje Zetor

Sun Feb 16 , 2020
Prav vsaka oseba, ki se dandanes vsaj malo briga za novice ve, da naš planet zasuvamo z gorami in gorami odpadkov, kar pa pod prav nobenim pogojem ni ne prav, ne odgovorno, tako ne do nas, kot tudi ne do prihodnjih generacij in največ kar lahko naredimo je to, da [...]
rezervni deli za traktorje Zetor