Katere ploščice za kopalnico izbrati?

Opremljanje kopalnice je lahko dokaj zahtevna naloga, saj moramo imeti stalno v mislih kar nekaj funkcionalnih nalog, ki jih opravlja oprema v tem prostoru. To velja že za keramiko, ki jo izbiramo za kopalnico. V poštev pridejo raznovrstne ploščice, pri katerih imamo kar nekaj svobode, a vseeno moramo najprej zagotoviti, da bodo svoje primarno delo dobro opravljale. 

Katere ploščice za kopalnico torej izbrati? Na voljo imamo široko ponudbo talnih in stenskih ploščic, v končni fazi pa je vse odvisno od tega, kakšne so naše želje in potrebe.

Talne ploščice

Gotovo bomo v kopalnici izbrali kvalitetne talne ploščice, ki ščitijo podlago in ponujajo udobno pohodno površino. Izberemo keramične ploščice, ki so prijetne na otip, saj bomo po njih hodili tudi bosi. V poštev pridejo večje ploščice, ki so kot nalašč za ta namen. Pomislimo pa še na druge naloge – talne ploščice morajo včasih prevajati toploto, če recimo uporabljamo talno gretje. Nekatere keramične ploščice so tudi za to nalogo kot nalašč in ponujajo odlično izkušnjo v kombinaciji s sodobnimi grelnimi sistemi.

Pomembno je predvsem to, da so talne ploščice dobro nameščene po celi površini. Voda bo namreč v kopalnici gotovo tudi zastajala, to pa pomeni tveganje za pronicanje v podlago. Pametno je izbrati kakovostne ploščice in profesionalnega mojstra, ki jih bo položil.

Stenske ploščice

Med ploščice za kopalnico se seveda uvrščajo tudi stenske ploščice, čeprav te morda ne pridejo toliko do izraza. Običajno jih namestimo do določene višine, da varujejo stene pred škropljenjem in umazanijo. Dodatno jih lahko položimo okoli tuša, kadi in umivalnika, kjer potrebujemo dodatno zaščito. Spet pridejo seveda v poštev kvalitetne keramične ploščice, pogosto pa uporabljamo manjše ploščice, ki dopuščajo tudi nekaj več možnosti za oblikovanje posrečenih vizualnih učinkov. Tako si lahko privoščimo tudi nekaj več svobode pri oblikovanju kopalnice, ne da bi morali s tem žrtvovati funkcionalnost.

Urednistvo

Next Post

Celostna grafična podoba podjetja in grafično oblikovanje

Wed Dec 23 , 2020
Opremljanje kopalnice je lahko dokaj zahtevna naloga, saj moramo imeti stalno v mislih kar nekaj funkcionalnih nalog, ki jih opravlja oprema v tem prostoru. To velja že za keramiko, ki jo izbiramo za kopalnico. V poštev pridejo raznovrstne ploščice, pri katerih imamo kar nekaj svobode, a vseeno moramo najprej zagotoviti, [...]
CGP

Morda vas zanima tudi...