Kdaj se zobozdravniki odločajo za implantat?

Izguba zoba je ena izmed najhujših stvari kar se lahko zgodi, pa ne samo zato, ker je to nekaj, kar je prav pogosto precej boleče, ampak tudi zato, ker je zob načeloma še kar težko namestiti, še posebej, če to želimo narediti kar se da neopazno in tako, da je rešitev zares trajna in ne povzroča naključnih težav na vsake toliko časa. Prav tako pa velja, da je to, da se v čeljust namesti implantat včasih bil kar velik poseg, ki je bil zahteven tako za kirurga, ki ga je opravljal, kot pa tudi za tiste, ki so bili pacienti, saj je bilo zaradi nepravilnih oziroma ne optimiziranih tehnik okrevanje precej dolgotrajno. Od tedaj je implantat precej napredoval, če ne drugače s tem, da je sedaj postopek namestitve precej bolj enostaven in prijeten za samega pacienta, prav tako pa je okrevanje veliko krajše. Poleg tega velja tudi, da je implantat sam sedaj izdelan iz veliko boljših materialov, ki se jim čeljust bolje prilagodi tako da je tudi sam zaceljen zob precej bolj trden in suveren.

Kaj pa ko so potrebni delni popravki?

Če ne pride do popolne izgube doma je najboljša stvar, ki jo lahko naredimo to, da se odločite za zobne prevleke. To je način popravljanja zoba, ko je ta še prisoten in sicer se lahko zobne prevleke namestijo kot delne luske, ki pokrivajo le del zoba, lahko pa da se odločite tudi za to, da se čez obstoječ zob namesti krona, ki popolnoma prekriva oboleli zob in tako poskrbi, da izgleda kar se da dobro. Slabost, ki jo imajo zobne prevleke je to, da to ni rešitev, ki se osredotoča na zdravljenje zoba, samo zdravljenje mora biti opravljeno že veliko prej, je pa to tehnika, ki omogoča zelo estetsko popravljene zobe.

Urednistvo

Next Post

Invisalign reši veliko težav

Thu May 21 , 2020
Izguba zoba je ena izmed najhujših stvari kar se lahko zgodi, pa ne samo zato, ker je to nekaj, kar je prav pogosto precej boleče, ampak tudi zato, ker je zob načeloma še kar težko namestiti, še posebej, če to želimo narediti kar se da neopazno in tako, da je [...]
Invisalign

Morda vas zanima tudi...