Košnja zahtevnih površin

Pri košnji gotovo ciljamo na to, da bi delo opravili brez pretiranega napora. Ta cilj lahko dosežemo z uporabo ustrezne opreme, predvsem ima odločilno vlogo kosilnica, ki vpliva na to, kako prijetna bo izkušnja pri košnji in kako prepričljiv bo končni rezultat. Še posebej pri košnji zahtevnih površin moramo biti zelo pozorni na to, kakšno napravo izberemo za to delo. 

Zanimivo je, da se bo morda tudi na zahtevnih terenih najbolje obnesla enostavna in cenovno ugodna oprema. To je recimo motorna kosa, ki v primerjavi z bistveno dražjimi in naprednejšimi kosilnicami izstopa prav v tem, da se odlično znajde v praktično vsakem okolju. Predvsem se dobro obnese na manjših površinah in pri košnji nedostopnih kotičkov. Za nameček je motorna kosa pripravljena na večje izzive, recimo na košnjo razraščene trave, kopriv, praproti in drugih vsiljivcev, lahko tudi grmičevja in druge podrasti. Za dober učinek je treba seveda izbrati zmogljivo in vzdržljivo napravo, še posebej če se res lotevamo kakšnih trdovratnejših rastlin.

Motorna kosa ima predvsem to prednost, da jo lahko zelo enostavno upravljamo. To pomeni, da z njo brez težav pokosimo razgiban teren in različne nedostopne kotičke, prav tako lahko brezhibno pokosimo okoli raznovrstnih ovir. Druge kosilnice tega ne omogočajo, tudi samohodne kosilnice, ki jih upravljamo ročno, niso tako uspešne na zahtevnem terenu. Prav tako so mnoge kosilnice primerne le za vzdrževanje natančno pristrižene zelenice, medtem ko se lahko motorna kosa brez težav loti tudi višje trave in raznih vsiljivcev v njej.

Seveda pa motorna kosa ni univerzalna rešitev, s katero bi se lahko lotili prav vsakega izziva pri košnji. Zahtevne površine so lahko precej velike, pri takšnih dimenzijah pa nam ročno orodje ne bo toliko koristilo. Vedno je treba dobro premisliti, kakšne zahteve in potrebe imamo, šele nato lahko ugotovimo, kakšna oprema se bo pri delu najbolj izkazala.

Urednistvo

Next Post

Zanesljivi vsestranski prenosniki

Tue Jul 21 , 2020
Pri košnji gotovo ciljamo na to, da bi delo opravili brez pretiranega napora. Ta cilj lahko dosežemo z uporabo ustrezne opreme, predvsem ima odločilno vlogo kosilnica, ki vpliva na to, kako prijetna bo izkušnja pri košnji in kako prepričljiv bo končni rezultat. Še posebej pri košnji zahtevnih površin moramo biti [...]
HP prenosniki