Za hitro prenovo izberite samorazlivne tlake

Hitra prenova doma je želja vsakogar, ki se poda v običajno dolgotrajen proces obnove starejše hiše ali stanovanja. Hitre prenove si želimo še zlasti takrat, ko prenavljamo dom v katerem istočasno tudi živimo. Žal pa je običajno tako, da se prenova doma precej zavleče in se nam hitro porušijo vsi prvotni načrti. Zato se vedno išče možnosti za pohitritev vsaj enega izmed procesov. Pri tem nam lahko pomagajo samorazlivni tlaki

Prednost samorazlivnega tlaka je seveda ta, da se izjemno hitro suši, saj imajo tudi precej tanjšo debelino, kot običajne estrih. Ker so tanjši so primerni tudi za vse prostore, v katerih nočemo izgubljati dragocenih centimetrov višine stropa. Samorazlivni tlaki porabijo namreč minimalno prostore. 

Odlična porazdelitev po površini

Samorazlivni tlaki se perfektno porazdelijo po celotni površini, kar pomeni, da bodo zapolnili vsak kotiček v tleh in se pri tem tudi idealno zravnali. 

Nekateri zatrjujejo, da so samorazlivni tlaki idealni za vsako površino, saj imajo zaradi tovarniškega mešanja možnost, da se enostavno samodejno razlijejo po površini. Polet tega pa imajo tudi upogibno trdnost. 

Zaščitite betonska tla s epoxy premazi

Tla v velikih halah so običajno betonska. Kljub temu da je betom izredno trpežen in vzdržljiv material, ga je pomembno dobro zaščititi, saj mu s tem podaljšamo življenjsko dobo. Epoxy premazi nam omogočajo, da hitro in enostavno zaščitimo tudi večjo betonsko površino, na katero ne želimo polagati ostalih podlag. 

Ravno zaradi tega se epoxy premazi uporabljajo v skladiščih in ostalih večjih halah, saj omogočajo tudi hitro dokončanje prostora. 

Zaščita pred kemičnimi poškodbami

Epoxy premazi pa nam za razliko od ostalih možnosti, nudijo popolno zaščito tudi pred kemičnimi poškodbami, ki so v določenih obratih pogoste. 

Seveda pa so epoxy premazi primerni tudi za večje mehanske obremenitve, ki bi sčasoma popolnoma uničile beton. Težka prevozna sredstva so namreč za tla lahko usodna. 

Urednistvo

Next Post

Vloga centrov za varno vožnjo

Sun Dec 13 , 2020
Hitra prenova doma je želja vsakogar, ki se poda v običajno dolgotrajen proces obnove starejše hiše ali stanovanja. Hitre prenove si želimo še zlasti takrat, ko prenavljamo dom v katerem istočasno tudi živimo. Žal pa je običajno tako, da se prenova doma precej zavleče in se nam hitro porušijo vsi [...]
poligon varne vožnje 3