Odločitev za prestižen prenosnik

Se splača investirati nekaj dodatnih evrov za nakup izdelka iz prestižnih serij, recimo HP ZBook ali ASUS ZenBook? O tem se bo moral odločiti vsak kupec sam, gotovo pa je v nekaterih primerih investicija smiselna, v drugih ne.

Računalnike pogosto primerjamo na podlagi vgrajene konfiguracije, pri tem pa se osredotočimo predvsem na ključne komponente, ki zagotavljajo osnovno zmogljivost. Pri prenosnikih gledamo predvsem na procesor, delovni pomnilnik in trdi disk oziroma SSD pogon. V tem oziru prestižni prenosniki ne ponujajo posebej opazne prednosti v primerjavi z drugimi možnostmi. Res je sicer, da je serija HP ZBook znana prav po izdelkih vrhunske zmogljivosti, saj so to delovne postaje, namenjene najzahtevnejšim uporabnikom.

A v tem primeru ne govorimo o investiciji v prestiž, temveč cena odraža čisto realne razlike v zmogljivosti. Če pogledamo nekoliko manj zmogljive modele iz serije ZBook ali pa računalnike iz serije ZenBook, pa hitro pridemo do konfiguracij, ki so povsem primerljive z alternativami, hkrati pa še vedno zahtevajo nekoliko višjo ceno. Če je prioriteta ugodna cena, nakup takšnega računalnika seveda ni smiseln.

Za prestižen prenosnik se bodo odločili tisti uporabniki, ki bolj cenijo druge odlike računalnika. Seveda takšni prenosniki privlačijo ljubitelje blišča, dovršenega dizajna in prestižne znamke, a izdelki iz serij HP ZBook in ASUS ZenBook še bolj prepričajo uporabnike, ki pri zmogljivosti in funkcionalnosti računalnika niso pripravljeni sklepati kompromisov. Prestiž ne pomeni le elegantnega izgleda in višje cene, temveč tudi celovito zaokroženo zmogljivost naprave. Izpostaviti gre zanesljivost in kakovost izdelave, dolgo življenjsko dobo in nasploh brezhibno delovanje, ki je za mnoge uporabnike vsekakor vredno svoje cene.

Ne gre torej za investicijo v goli prestiž, temveč v skrite odlike, ki jih pri nizkocenovnih prenosnikih preprosto ne moremo pričakovati. Prav zato se takšnih naprav radi poslužujejo tudi tisti uporabniki, ki sicer ne posegajo po nepotrebnem prestižu, jih pa prepričajo konkretne prednosti teh izdelkov.

Urednistvo

Next Post

Potencialni zapleti pri prenovi mansarde

Sun Aug 5 , 2018
Se splača investirati nekaj dodatnih evrov za nakup izdelka iz prestižnih serij, recimo <a href="https://www.markoshop.si/s/3/prenosniki-hp">HP ZBook </a> ali ASUS <a href="https://www.markoshop.si/s/1/prenosniki-asus">ZenBook</a> ? O tem se bo moral odločiti vsak kupec sam, gotovo pa je v nekaterih primerih investicija smiselna, v drugih ne. Računalnike pogosto primerjamo na podlagi vgrajene konfiguracije, pri tem pa se osredotočimo predvsem na [...]
Toplotna izolacija