Pozorno pri izbiri pohištva

Morda bi si mislili, da lahko za pisarniško rabo brezskrbno izberemo pisarniški stol, doma pridejo v poštev stoli za jedilnico in druge stanovanjske prostore, za druge vloge pa izberemo prav tako prilagojene stole. A v resnici te kategorije ne povedo prav veliko, znotraj vsake pa imamo toliko izbire, da se lahko hitro opečemo, če nismo pozorni na to, kakšno pohištvo pravzaprav izbiramo.

Ni nujno, da je stol za pisarno prav pisarniški stol. Nenazadnje lahko tudi na delovnem mestu uporabljamo povsem običajen stol, morda celo takšen, ki v pisarni na prvi pogled nima kaj početi. Pravzaprav nekateri trendi kažejo prav na to, da izbira prilagojenega pisarniškega pohištva pogosto ni smiselna – stol za pisarno je morda bolje nadomestiti s sedalno žogo ali kakšnim drugim alternativnim sedalom. Izdelkov, ki bi ugodili prav vsem zahtevam, na tem področju sicer ni, tako da tudi ne moremo reči, kateri stoli odgovarjajo interesentom, ki nimajo točno oblikovanih želja in zahtev.

Pri izbiri pohištva najprej pomislimo na namen oziroma nalogo, ki jo bo pohištvo izpolnjevalo. Stoli za jedilnico morajo na primer ponujati stabilno sedalo in zagotavljati udobno uporabo pri obedovanju za jedilno mizo. Pisarniški stoli imajo seveda drugačno nalogo, ponujati morajo udobno sedenje skozi dolg delovni dan, pogosto pa je zelo pomembno, da dopuščajo veliko prilagodljivosti in mobilnosti ter ne motijo gibanja telesa. V nekaterih primerih se nameni in funkcionalnosti pohištva prekrivajo, tako da lahko za isti kos uporabimo za različne namene. Stol za pisarno se na primer odlično obnese tudi pri domači uporabi, na primer kot računalniški stol ali pa za učenje oziroma študij za pisalno mizo. Stoli za jedilnico so podobno vsestranski in se izkažejo tudi pri uporabi zunaj jedilnice. Prav tako lahko v nekaterih primerih za isti namen uporabimo različne vrste pohištva, še posebej, če nismo preveč zahtevni.

Urednistvo

Next Post

Enostavno do kakovostnega tlaka

Tue Jun 26 , 2018
Morda bi si mislili, da lahko za pisarniško rabo brezskrbno izberemo pisarniški stol, doma pridejo v poštev <a href="http://domize.si/stoli/jedilniski-stoli.html">stoli za jedilnico</a> in druge stanovanjske prostore, za druge vloge pa izberemo prav tako prilagojene stole. A v resnici te kategorije ne povedo prav veliko, znotraj vsake pa imamo toliko izbire, da se lahko hitro opečemo, [...]
Samorazlivni tlaki