Tudi hrana za pse mora biti kakovostna

V času, ko vse bolj poudarjamo pomen zdravega življenja, je vedno več povpraševanja po zdravi prehrani. Marsikdo se odloči za velike spremembe in morda celo povsem spremeni svoj jedilnik, da bi kar najbolje poskrbel za svoje telo in duha. Tako kot ima prehrana velik vpliv na zdravje in počutje ljudi, pa močno vpliva tudi na življenja drugih živali, tudi psov. To pomeni, da moramo veliko pozornosti pri skrbi za domače ljubljenčke nameniti prav izbiri hrane. 

Nedvomno bo najboljša izbira naravna hrana za pse, ki vsebuje ustrezna razmerja nujnih hranil in koristnih dodatkov. To seveda ne pomeni, da bo ustrezna izbira kar vsaka hrana, ki ima kakšne naravne sestavine, premišljeno moramo izbirati med izdelki, ki imajo res preverjeno poreklo in ugodno sestavo. Kot najbolj hranilna izstopa predvsem mokra hrana za pse, ki praviloma velja za bolj kakovostno, a vseeno lahko najdemo tudi odlične brikete, s katerimi lahko brez skrbi nadomestimo del prehrane hišnega ljubljenčka. V vsakem primeru smo pozorni predvsem na to, da ima hrana vse potrebne snovi, ki jih pes potrebuje za razigrano življenje. Naravna hrana za pse temelji na kakovostnem mesu, ki predstavlja osnovo z nujnimi hranili. Koristne so lahko različne vrste mesa, od perutnine do govedine in celo jagnjetine. Ker se te vrste med seboj razlikujejo, moramo vedno izbrati hrano z ustrezno hranilno vrednostjo, ne le na podlagi posameznih sestavin. Ni vsaka naravna hrana za pse že avtomatsko najboljša izbira.

Mokra hrana za pse poleg mesa vsebuje še razne druge snovi, predvsem vir ogljikovih hidratov, recimo riž ali krompir. Za ustrezno hranilno vrednost potrebujemo še nekaj maščob, kar prinašajo olja, včasih je dodana tudi zelenjava. Ravno zato je kakovostna mokra hrana za pse tako privlačna in priljubljena med malimi kosmatinci! Suhi briketi imajo nekoliko drugačno sestavo, a se lahko razlikujejo le s tem, da so prilagojeni oblikovanju v takšno obliko. 

Urednistvo

Next Post

Oprema poslovnih prostorov po vašem okusu 

Wed Mar 18 , 2020
V času, ko vse bolj poudarjamo pomen zdravega življenja, je vedno več povpraševanja po zdravi prehrani. Marsikdo se odloči za velike spremembe in morda celo povsem spremeni svoj jedilnik, da bi kar najbolje poskrbel za svoje telo in duha. Tako kot ima prehrana velik vpliv na zdravje in počutje ljudi, [...]
oprema poslovnih prostorov

Morda vas zanima tudi...