Cevi so namenjene pretakanju različnih tekočin

Cevi so podolgovata in ovalna telesa, ki so namenjena pretakanju različnih plinastih in tekočih snovi. Torej, niso namenjene zgolj pretakanju vode, ampak se po njih lahko pretakajo tudi olja, kemikalije in druge strupene snovi. Zato je zelo pomembno, da za pretakanje določene snovi uporabimo tiste cevi, ki so temu namenjene. Za vsako predvideno uporabo, je potrebno izbrati pravi material in velikost.

Za pretakanje vode so ustrezne klasične PVC cevi različnega premera ali pa posebne vodovodne cevi, ki so odporne in se jih lahko prekrije tudi z večjo količino materiala, ne da bi se pri tem poškodovale. Če želimo, da so odporne proti kemikalijam, potem so najboljša izbira PTFE cevi, ki so dodatno ojačane. Prednost uporabe tovrstnih cevi in še mnogo drugih, ki jih najdete v pestri ponudbi izbranega ponudnika je v tem, da so gibljive, zato so še posebej primerne v situacijah, ko gre za težje dostopna.

Manometer je izdelan na različne načine in ima različne principe delovanja

Merjenje tlaka je v industriji nekaj povsem vsakdanjega, saj je njegovo poznavanje ključnega pomena za delovanje številnih naprav, delovnih strojev in temu posledično tudi za nemoteno delovanje delovnih procesov. Običajno se merjenje tlaka plinov in tekočin uporablja tam, kjer je potrebno proces regulirati, alarmirati, varovati ali krmiliti, za to pa se uporablja merilna naprava, ki jo imenujemo manometer, izdelano na različne načine in z različnim principom delovanja.

Najbolj preprost je kapljevinski manometer, ki je v obliki črke U, napolnjena s kapljevino ali živim srebrom. V tem primeru razberemo absolutno vrednost tlaka, razliko med merjenim tlakom in pa atmosferskim tlakom. Druga vrsta je membranski manometer, pri katerem sprememba v tlaku deformira kovinsko opno, njegovo vrednost pa odberemo neposredno iz deformacije membrane. Tretja vrsta manometra pa uporablja Bourdonovo cev, ki se pod tlakom deformira tako, da je kot zasuka enak tlaku v cevi.

Urednistvo

Next Post

Gotovi parket je vrhunski doprinos za vaš dom

Fri Dec 4 , 2020
Cevi so podolgovata in ovalna telesa, ki so namenjena pretakanju različnih plinastih in tekočih snovi. Torej, niso namenjene zgolj pretakanju vode, ampak se po njih lahko pretakajo tudi olja, kemikalije in druge strupene snovi. Zato je zelo pomembno, da za pretakanje določene snovi uporabimo tiste cevi, ki so temu namenjene. [...]
gotovi parket (3)

Morda vas zanima tudi...