Čiščenje s suhim ledom

Medtem ko pri čiščenju običajno uporabljamo vodo in morda še kakšna čistila, obstajajo alternative, ki vodo namestijo z drugimi učinkovitimi sredstvi. Eno možnost ponuja suhi led, ki se izkaže za presenetljivo uporabno alternativo v okoljih, kjer voda ne pride v poštev. Pogosto je ta tehnika edina smiselna izbira, predvsem pri čiščenju občutljivih površin, kjer si res ne smemo privoščiti napak.

Čiščenje s suhim ledom je seveda pretežno v domeni profesionalcev. Doma se pač ne srečujemo s potrebami, ki bi narekovale uporabo takšnih metod. Tako tudi naprave za tovrstno čiščenje najdemo le v profesionalnem programu, kjer so kar dobro zastopane. Zainteresirani kupci imajo torej nekaj izbire, ki pokriva širok spekter zahtev in potreb. Ne bo pa možno posebej varčevati – gre za napredno opremo, ki zahteva tudi znatno začetno investicijo. Investirati bo treba več tisoč evrov, in to že za osnovne naprave za čiščenje s suhim ledom. To so mobilni stroji, ki se lahko na kolesih prevažajo naokoli, upravljajo pa se podobno kot visokotlačni čistilci. Cena za takšno napravo že pri vstopnih modelih znaša slabih 10.000 evrov, je pa to seveda precej odvisno od izbire.

Za učinkovito čiščenje s suhim ledom bo treba zagotoviti zadostno zalogo materiala. Temu so namenjene naprave, s katerimi lahko proizvajamo pelete suhega ledu za uporabo s čistilniki. Dobro je imeti takšno napravo nameščeno kar na lokaciji, kjer se čiščenje pogosto opravlja, profesionalni čistilni servisi pa bodo želeli seveda to možnost koristiti povsod, kjer delajo s suhim ledom. Tudi na tem področju dopušča čiščenje s suhim ledom pri izbiri opreme dovolj možnosti za različno zahtevne uporabnike. Spet je en izmed možnih zadržkov cena, saj ne uide investicija dodatnih tisočakov.

Čiščenje s suhim ledom je izredno učinkovito in zanesljivo ter neinvazivno. Idealno za delikatne situacije, ki ne dopuščajo uporabe drugih sredstev – ravno zato je investicija v opremo pogosto povsem smiselna.

Urednistvo

Next Post

The popular activities on the Soca River

Thu Feb 14 , 2019
Medtem ko pri čiščenju običajno uporabljamo vodo in morda še kakšna čistila, obstajajo alternative, ki vodo namestijo z drugimi učinkovitimi sredstvi. Eno možnost ponuja suhi led, ki se izkaže za presenetljivo uporabno alternativo v okoljih, kjer voda ne pride v poštev. Pogosto je ta tehnika edina smiselna izbira, predvsem pri [...]
Canyoning Soca River