Šola varne vožnje za varnost na cestah

Ko enkrat opravimo vozniški izpit, smo mladi vozniki. Med tem časom, dokler smo mladi vozniki, od nas zakon zahteva, da opravimo varno vožnjo. Za opravljanje le te se lahko odločimo tudi v primeru, da želimo izbrisati kazenske točke, katere smo pridobili z nepremišljeno vožnjo.

Šola varne vožnje se marsikomu, preden jo doživi, zdi neumnost, a je daleč od tega. Predstavlja enega najpomembnejših dejavnikov za našo vožnjo. Ne samo, da pridobimo več kot potrebno znanje, ampak na poligonu praktično preizkusimo razne teste in kako hitro in uspešno smo sposobni reagirati.

Šola varne vožnje je tako pomembna za prav vse voznike, saj nam da nova znanja in malce osveži cestne predpise. Ko se enkrat začne, nas zelo pritegne, saj je zelo poučno in življenjskega pomena. Naučijo nas pravilnega odzivanja na različnih ovirah in tako pridobimo neko dodatno verovanje v nas same, saj vidimo, kaj lahko s premišljeno vožnjo vse preprečimo.

Voznik začetnik je vsak izmed nas

Vsak izmed nas je, ali pa je bil začetnik, takrat, ko je vozniški izpit opravil. Danes je vsak voznik začetnik do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma vsak prvi dve leti po opravljenem izpitu. Ne glede na to, ali imamo izpit opravljen v Republiki Sloveniji ali tujini.

Vsak voznik začetnik pa mora v času, ko je mlad voznik, opraviti program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, torej varno vožnjo. To lahko opravi, ko preteče najmanj 6 mesecev od pridobitve izpita in najkasneje do poteka veljavnosti vozniškega izpita.

Tako se programa ne more udeležiti brez že nekaj pridobljenih izkušenj, ni pa priporočljivo čakati prav do zadnjega trenutka. Ko to opravimo, pridobimo zmožnost podaljšanja našega vozniškega dovoljenja. Ko si voznik začetnik, ne pomeni to, da si slab voznik in nisi primeren za cesto, ampak samo to, da pridobivaš potrebne izkušnje s kilometri in predstavljaš varnost na cestah.

Urednistvo

Next Post

Soča rafting v idiličnem okolju

Mon Oct 8 , 2018
Ko enkrat opravimo vozniški izpit, smo mladi vozniki. Med tem časom, dokler smo mladi vozniki, od nas zakon zahteva, da opravimo varno vožnjo. Za opravljanje le te se lahko odločimo tudi v primeru, da želimo izbrisati kazenske točke, katere smo pridobili z nepremišljeno vožnjo. <a href="http://zsam-celje.si/varna-voznja.html">Šola varne vožnje</a> se marsikomu, preden jo doživi, zdi [...]
Soča rafting