Kako pridobiti izpit za motor?

Najprej moramo vedeti, katero kategorijo moramo izbrati v šoli vožnje in sicer za izpit za motor moramo biti pozorni na to, da šola vožnje, ki smo si jo izbrali tudi izvaja program, ki nas usposobi za opravljanje te vrste izpita.

Proces, kako pridobiti izpit za motor se začne tako kot vsi ostali izpiti katerekoli kategorije. Še preden sploh dobimo v lastne roke vozilo, moramo opraviti zdravstveni pregled na medicini dela, prometa in športa. Tam določijo, da smo fizično sposobni vožnje in v primeru da imamo kakšne popravljive pomanjkljivosti, kot je na primer okvara vida, nam napišejo potrebne napotnice, da odpravimo težave in smo pripravljeni na opravljanje CPP tečaja.

Skoraj vsaka šola vožnje tudi vodi svoj tečaj cestno prometnih predpisov, ki pa se rahlo razlikujejo glede na kategorijo, tako da tečaj, ki ga obiskujemo za izpit za motor ni popolnoma enak tistemu, ki se nanaša na tečaj za bodoče voznike drugih kategorij.

Ko smo opravili tečaj cestno prometnih predpisov pa se lahko lotimo še pridobivanja izpita oziroma tečaja za opravljanje prve pomoči, ki je še posebej pomemben za tiste, ki se odločajo za izpit za motor, saj so motoristi nekateri izmed najbolj ogroženih udeležencev v prometu in so pogosto žrtve prometnih nesreč. Vsak voznik na cesti, ne glede na to, koliko časa je že preteklo, odkar so bili s prvo pomočjo seznanjeni v času, ko jim je okrilje dajala šola vožnje. Vsak udeleženec je odgovoren za soudeleženca.

Ko imamo opravljene vse potrebne izpite in preglede nam šola vožnje nudi ure z inštruktorjem, in prav tako poskrbi, da tekom učenja postanemo varni vozniki, ki upoštevajo cestno prometne predpise in se znajo odgovorno obnašati v prometu. Šola vožnje ravno tako poskrbi, da smo tehnično dobro podkovani in smo sposobni upravljati vozilo. Le še z nekaj sreče na izpitu pa imamo tudi uspešno opravljen izpit za motor.

Urednistvo

Next Post

Adrenalinsko raziskovanje Soče

Tue Apr 16 , 2019
Najprej moramo vedeti, katero kategorijo moramo izbrati v šoli vožnje in sicer za <a href="http://zsam-celje.si/a-kategorije.html">izpit za motor</a> moramo biti pozorni na to, da šola vožnje, ki smo si jo izbrali tudi izvaja program, ki nas usposobi za opravljanje te vrste izpita. Proces, kako pridobiti izpit za motor se začne tako kot vsi ostali izpiti [...]
Rafting Bovec