Kamin na drva za prijetno toplino v vašem domu

Kamin je pri nas na sploh izjemno priljubljena naprava. Še posebej dobrodošla je, če imate doma dovolj velik prostor, kamor ga lahko postavite. A izbira kamina ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Na trgu imate namreč številne možnosti. Kamini se med seboj razlikujejo tudi glede na vrsto kuriva. Ena od možnosti je na primer kamin na drva.

Za kamin na drva morate doma imeti primerno velik prostor, kjer boste pod posebnimi pogoji shranjevali drva. Če imate le malo prostora, je veliko bolje izbrati kamin na pelete.

Primerna izbira kamina

Kamini se med seboj razlikujejo tudi glede na druge dejavnike, na primer glede na način vgradnje. Ločimo kaminske peči in vgradne kamine. Razlik med njima je kar nekaj, obe napravi pa ponujate številne prednosti. Pri izbiri ustrezne vrste naj vam pomaga izkušeni pečar.

Sicer pa kamine lahko postavljate ne samo doma. Dobrodošla izbira so tudi počitniške hišice in drugi objekti, ki za postavitev takšne naprave ponujajo primerne pogoje.

Lončene peči starejše in sodobne zasnove

Čeprav se lončene peči na videz ne razlikujejo kaj dosti, pa v resnici ločimo več vrst takšnih naprav. Razlika je zlasti opazna v notranjosti. Velika razlika je tudi med lončenimi pečmi stare in sodobnejše izvedbe.

Lončene peči so torej lahko tradicionalne ali pa povsem moderne. Z uporabo modernih oblik ter različnih materialov se lahko prilagajamo aktualnim arhitekturnim trendom. Pogosto pa je težko razlikovati med lončeno pečjo in kaminom, ker je razlika edino  v notranjosti.

Lončene peči imajo izjemno visok izkoristek

Lončene peči z leti zagotovo postajajo vrhunske ogrevalne naprave z izjemno visokim izkoristkom. Prijetno vplivajo na toplotno ter bivalno ugodje človeka. So odlična izbira za vse kurjače, ki želijo ogreti bivalni prostor ter peč redno kuriti. Od rednem kurjenju je peč neprestano topla in nežno greje prostor s prijetnim sevanjem.

Urednistvo

Next Post

Kako poskrbeti za lepe zobe?

Tue Dec 1 , 2020
Kamin je pri nas na sploh izjemno priljubljena naprava. Še posebej dobrodošla je, če imate doma dovolj velik prostor, kamor ga lahko postavite. A izbira kamina ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Na trgu imate namreč številne možnosti. Kamini se med seboj razlikujejo tudi glede na [...]
Beljenje zob 2