Ključne prednosti skeletne hiše

Montažna gradnja se v osnovi deli na vsaj tri različne sklope. To so gradnja iz fabriciranih elementov, gradnja iz polfabriciranih elementov ter skletna gradnja iz lesa. Za slednjo velja, da se gradnja montažne hiše v celoti izvede na gradbišču. 

Skeletna gradnja oziroma skeletne hiše se ponašajo s številnimi prednostmi. Omogočajo nam močnejšo konstrukcijo, obenem zagotavljajo tudi večjo potresno in požarno varnost. Skeletne hiše so izjemno odporne na močnejše sunke vetra. Takšna gradnja je izjemno dobrodošla v primeru, če je parcela težko dostopna. Na gradbišče namreč lahko pripeljemo tudi manjše gradbene elemente. 

Skeletne hiše so dobrodošle tudi zato, ker naročnik lahko ves čas gradnje spremlja sestavo sten in se tako na lastne oči prepriča, kako zelo kakovostna je ta vrsta gradnje. Pri skeletni gradnji je možnost skritih napak bistveno manjša, kar je zagotovo še ena od ključnih prednosti. Skeletna lesena gradnja je popolnoma ročno delana, tako da se lahko v polni meri osredotoča na želje in zahteve ter potrebe naročnika. 

Lepljen les velja za eno od najboljših vrst lesa 

Lepljen les na trgu velja za eno od najboljših vrst lesa. Izdelan je po prav posebnem postopku, posledično lahko zdrži tudi zelo ekstremne razmere. Uporablja se zlasti pri izdelavi nekoliko zahtevnejših in bolj občutljivih konstrukcij. 

Ker je lepljen les tako kakovosten, kupec pričakuje nekoliko višje cene. Vsekakor pa to ni nujno. Še preden se odločite kje kupiti lepljen les, je najbolje, da v povezavi s tem raziščete kar celotni trg. Zagotovo boste slej ko prej naleteli na ugodnejšo ponudbo lepljenega lesa. Splača se vam pobrskati tudi po spletu, kjer vam kar nekaj uveljavljenih podjetij, lepljen les ponuja po bistveno dostopnejši ceni. 

Sicer pa je lepljen les zelo dobrodošel tudi pri izdelavi lesenih nadstreškov, ki so pri nas in tudi drugje po svetu izjemno priljubljeni. Sicer pa se lepljen les lahko uporablja pri izdelavi katere koli vrsti lesene konstrukcije, na primer pri brunarici. 

Urednistvo

Next Post

PVC okna kot odlično razmerje med ceno in kakovostjo

Thu Jun 4 , 2020
Montažna gradnja se v osnovi deli na vsaj tri različne sklope. To so gradnja iz fabriciranih elementov, gradnja iz polfabriciranih elementov ter skletna gradnja iz lesa. Za slednjo velja, da se gradnja montažne hiše v celoti izvede na gradbišču.  Skeletna gradnja oziroma <a href="http://www.tesarstvokregar.si/skeletne-hise-in-brunarice.html">skeletne hiše</a> se ponašajo s številnimi prednostmi. Omogočajo nam močnejšo [...]
PVC okna