Kotni brusilnik je uporaben za vse vrste materialov

Kotni brusilnik je orodje, ki je med domačimi in profesionalnimi mojstri vse bolj priljubljen, saj je izjemno vsestransko uporaben. Z njim lahko režemo, brusimo in poliramo raznovrstne površine in različne materiale, kot so na primer beton, kovina, keramika, kamni ali les. Kljub temu, da je delovanje kotnih brusilnikov v osnovi podobno, pa so nam na voljo različne izvedbe in modeli. Zato je pred nakupom potrebna določena mera previdnosti, da ne bomo kupili neustreznega.

V osnovi je kotni brusilnik akumulatorski ali električni. Akumulatorski nam omogoča uporabo tudi na terenu, medtem ko smo pri električnem omejeni zgolj na delavnico oziroma na vir električne napetosti. Že na prvi pogled se ločijo mini kotni brusilniki, enoročni in dvoročni kotni brusilniki. Pri nakupu kotnega brusilnika so najbolj pomembni dejavniki njegova moč, od katere je odvisna zmogljivost brusilnika, in napredne funkcije, ki nam olajšajo delo in preprečujejo njegovo preobremenitev.

Vibracijski brusilnik je namenjen brušenju večjih in ravnih površin

Danes so nam na voljo različni modeli brusilnikov tako, da tisti, ki se nanje ne spoznam prav dobro, imamo pri izbiri zagotovo resne težave. Izbira brusilnika je namreč v največji meri odvisna od tega, kaj in kako želimo brusiti. Vibracijski brusilnik je zato le eden izmed mnogih brusilnikov, ki so nam trenutno na voljo in se običajno uporablja za hitro odstranjevanje materiala, kot je na primer lak, in fino končno obdelavo na velikih in ravnih površinah.

Že na prvi pogled lahko ločimo vibracijski brusilnik, ki ima trikotno obliko in je namenjen težje dostopnim mestom, in pravokotni brusilnik, ki je namenjen brušenju večjih površin. Ne glede na to, za katerega gre, je princip delovanja takšen, da s krožnimi gibi z majhno amplitudo odstranjuje odvečni material. Z njim pa ne brusimo zgolj lesa, ampak tudi plastiko ali kovino, pri čemer ga lahko uporabljamo tudi v zaprtih prostorih.

Urednistvo

Next Post

Električni viličarji v sodobnih skladiščih

Thu Oct 1 , 2020
Kotni brusilnik je orodje, ki je med domačimi in profesionalnimi mojstri vse bolj priljubljen, saj je izjemno vsestransko uporaben. Z njim lahko režemo, brusimo in poliramo raznovrstne površine in različne materiale, kot so na primer beton, kovina, keramika, kamni ali les. Kljub temu, da je delovanje kotnih brusilnikov v osnovi [...]
Viličar 2