Raziskovanje Posočja za prave avanturiste

Tisti, ki želijo svoj prosti čas preživeti kar se da aktivno, po možnosti v osrčju neokrnjene narave, bodo gotovo rade volje obiskali Posočje, kjer možnosti za takšne dogodivščine nikoli ne zmanjka. Vedno je na voljo cela vrsta aktivnosti, ki jih lahko preizkusimo, ponudba pa se dobro prilagaja vsem mogočim željam in okusom.

Raziskovanje na lastno pest

Na svoj račun bodo prišli že tisti, ki se radi sami izgubljajo v naravi. V okolici turističnih krajev v Posočju najdemo številne gozdne poti in steze, ki jih lahko raziskujemo peš ali na kolesu, prav tako se lahko potikamo ob reki Soči ali pa se odpravimo visoko v hribe.

Nekaj več možnosti imamo, če smo dobro pripravljeni na kakšne specifične aktivnosti. Tako recimo za kajak Soča ponuja idealne opcije za izkušene kajakaše, ki se lahko podajo na samostojno plovbo po reki. Seveda je za kajak Soča primerna tudi začetnike, ki bodo sicer bolj veseli vodenih spustov, ki jih ponujajo lokalne turistične agencije.

Če se dobro znajdemo v tem okolju, se lahko sami podamo tudi na raziskovanje kakšnih potokov in sotesk. To ponuja canyoning, Bovec ima zelo pestro ponudbo na tem področju, a zanimivo je lahko tudi samostojno raziskovanje, če vemo, kaj počnemo.

Vodene odprave

Tako za kajak kot za canyoning Bovec ponuja vodene odprave, pri katerih nam lepote neokrnjene narave predstavijo profesionalni vodiči. Tako lahko pričakujemo še boljšo izkušnjo in varno raziskovanje. Za canyoning Bovec nudi različne programe, ki se razlikujejo po dolžini in zahtevnosti, pa tudi za kajak Soča odpira opcije za začetnike in izkušene kajakaše. 

Gotovo moramo med vodenimi odpravami omeniti še rafting, ki je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti v Posočju. S pomočjo turističnih agencij in izkušenega vodiča pa se lahko podamo tudi na tandemski polet s padalom, ki vsakemu avanturistu ponuja povsem edinstveno izkušnjo.

Urednistvo

Next Post

Cevi so namenjene pretakanju različnih tekočin

Fri Dec 4 , 2020
Tisti, ki želijo svoj prosti čas preživeti kar se da aktivno, po možnosti v osrčju neokrnjene narave, bodo gotovo rade volje obiskali Posočje, kjer možnosti za takšne dogodivščine nikoli ne zmanjka. Vedno je na voljo cela vrsta aktivnosti, ki jih lahko preizkusimo, ponudba pa se dobro prilagaja vsem mogočim željam [...]
Cevi