Šamotna plošča je odlična za krušne peči

Šamotna plošča je odlična za vse, ki si želijo izdelati svojo pravo krušno peč. Vsakogar razveseli vonj domačega kruha, ki se razteza po celotnem domu. Vsekakor je doma pečen kruh veliko bolj zdrav in veliko boljši kot kupljeni. V domačem kruhi so le dobre sestavine in ni nobenih škodljivih dodatkov, ki so lahko izredno slabi za človeško zdravje. 

Šamotna plošča pa je nujen element vsake krušne peči. Vedno več Slovencev se določi za izdelavo krušne peči, kjer bodo pekli lasten domači kruh in z njim posladkali celotno družino. Slovenci za zajtrk radi pojemo kos dobrega kruha z marmelado, zato je pomembno, kakšen kruh imamo na voljo. Če je naš kruh iz trgovine ni nič narobe, vendar pa je vseeno dobro vedeti, da je domači kruh najboljši na svetu. 

Šamotna plošča ne stane veliko. Ko izdelujemo krušno peč, jo bomo namestili na dno. Nanjo bomo položili kruh, ki se bo zaradi visoke temperature in zaradi idealnih pogojev, ki se ustvarijo v krušni peči, hitro spekel. Iz peči pa bo bomo dobili odličen hrustljav kruh, ki se ga bo razveselil vsakdo. 

 

Sanacija dimnika zaradi mehanske poškodbe

Sanacija dimnika je potrebna v primerih, da se naš dimnik poškoduje. Dimnik lahko poškodujejo različni vremenski pojavi, ki so v poletnem času najbolj ekstremni. Lahko se zgodi, da v dimnik udari strela, ki bo tako zagotovo odkrušila del dimnika. Ker tak dimnik ne bo več dobro deloval, ga bomo morali sanirati. 

Sanacija dimnika je lahko potrebna tudi zaradi poškodbe, ki jo je naredil močan veter. To je zelo pogosto na primorskem, ko pozimi velikokrat piha močna burja, ki uniči slabo izdelane in dotrajane dimnike. 

Sanacija dimnika navadno ne stane veliko. Seveda je cena vedno povezana s količino dela, ki ga bo mojster moral opraviti. ČE bo dela manj bo položnica nižja, če pa bo dela več, bo tudi položnica višja. 

 

Posted in dom

Urednistvo

Next Post

Husqvarna automower vam omogoča velik prihranek časa pri košnji 

Fri Jun 5 , 2020
Šamotna plošča je odlična za vse, ki si želijo izdelati svojo pravo krušno peč. Vsakogar razveseli vonj domačega kruha, ki se razteza po celotnem domu. Vsekakor je doma pečen kruh veliko bolj zdrav in veliko boljši kot kupljeni. V domačem kruhi so le dobre sestavine in ni nobenih škodljivih dodatkov, [...]
Husqvarna automower