Če Se Želite Obvarovati Pred Tatovi, Izberite Alu Vhodna Vrata

Vhodna vrata so najpomembnejši del našega doma, saj ga varujejo pred vsiljivci, hkrati pa so prvi stik s povabljenimi gosti. Če želite visoko kvaliteto, potem izberite alu vhodna vrata.

Pred nakupom vhodnih vrat morate biti pozorni na več stvari

Preko vhodnih vrat obiskovalci dostopajo do notranjosti našega doma, zato je pomembno, da so naša vhodna vrata kvalitetna in prijetnega videza.

Še bolj kot sam videz pa je pomembno, da nam vrata, nudijo zadostno zaščito. Tako pred vremenskimi vplivi kot tudi pred nezaželenimi obiskovalci. 

Če boste izbrali alu vhodna vrata, ne boste zgrešili, saj izpolnjujejo vse pogoje, da jih lahko uvrstimo med najbolj varna vrata.

Da boste z vhodnimi vrati dolgo zadovoljni, bodite pred nakupom pozorni na te stvari:

Kako vrata izgledajo – izbirate lahko med različnimi modeli alu vrat. Glede na stil hiše ali pa stanovanja pa izberite takega, ki se bo ujemal s fasado. Pri izbiri barve bodite pazljivejši, saj vas hitro lahko zanese, da izberete premočan ton.

Varnost – vhodna vrata morajo zagotavljati predvsem varnost. Alu vhodna vrata so dovolj močna, da lahko varujejo vaš dom v vseh razmerah.

Montaža vrat – je zelo pomembna, saj je od kvalitetne montaže odvisna življenjska doba vhodnih vrat. 

Izolativnost – vhodna vrata morajo biti iz kakovostnih materialov, če želimo, da bodo nudila dobro zvočno in toplotno izolacijo. Če želimo energijske izgube še zmanjšati, se priporoča vetrolov.

Cena alu vrat – je odvisna predvsem od tega, kakšnih dimenzij in videza so vrata in koliko imajo dodatnih elementov. 

Garancija – vsak kvaliteten izdelek ima garancijo. Prodajalca vprašajte, koliko let garancije vam lahko ponudi na vrata, ki jih nameravate kupiti. Če so res kvalitetna, vam morajo zagotoviti vsaj deset let garancije.

Le varna vrata so kvalitetna vrata

Vhodna vrata so prvi mejnik med obiskovalci in našim domom. Vsi si želimo, da bi bila naša družina zaščitena, zato morajo biti vhodna vrata kvalitetna, predvsem pa varna.

Da bodo vaša vhodna stanovanjska vrata varna, morajo imeti:

 • Profil vrat s pravo debelino
 • Kvaliteten cilinder
 • Nasadila z varnostnimi elementi
 • Če ste izbrali vrata z dodatkom stekla, mora biti le ta dovolj debelo
 • Več točkovno ključavnico
 • Dodatno zaščito pa si lahko zagotovite z elektronskimi senzorji za zaklepanje
alu vhodna vrata

Ali so boljša pvc vhodna vrata ali alu vhodna vrata?

Če želimo, da se bomo v svojem domu počutili varno, potem je pomembno, kakšna vhodna vrata izberemo.

Največkrat se ljudje odločijo za alu vhodna vrata, zelo moderna pa so tudi vrata, ki prepletajo aluminij, plastiko in les.

Vhodna vrata pa lahko popestrite tudi z dodatkom stekla. Za vhodna vrata se uporablja visoko kvalitetno steklo, ki je dovolj odporno in trpežno, da vam lahko nudi varnost.

Poznamo tri najpogostejše tipe vhodnih vrat:

 • Lesena vhodna vrata – les je naraven material, ki se večkrat uporabi v opremljanju doma. Čeprav ima veliko dobrih lastnosti, pa je njegova slaba ta, da ni odporen proti vremenskim vplivom.

Če se že odločite za lesena vhodna vrata, potem jih morate redno vzdrževati. Lakiranje in barvanje se priporočata vsaj enkrat na leto.

 • Pvc vhodna vrata – je najcenejši material. Je dobro zvočno in toplotno izolativen, ima pa druge slabe lastnosti.

Proti neugodnim vremenskim razmeram ni dobro odporen, zato lahko slabo tesni. Ker pvc ni odporen na UV sevanje, lahko na soncu porumeni in popoka.

 • Alu vhodna vrata – aluminij je material, ki je visoko odporen, zato so vrata iz tega materiala neprimerljivo boljša od drugih. 

Čeprav so malce dražja, pa je kvaliteta visoka. Imajo dolgo življenjsko dobo, ki pa se jim lahko še podaljša s prašnim lakiranjem.

Zakaj izbrati alu vhodna vrata?

Aluminij je visoko izolativen, hkrati pa tudi zelo trpežen material. Ker je izredno kvaliteten, je najboljša izbira za vhodna vrata.

Vhodna stanovanjska vrata iz aluminija imajo številne prednosti:

 • So izjemno zvočno in toplotno izolativna
 • Ker so trpežna, nudijo visoko protivlomno zaščito
 • Imajo zelo dolgo življenjsko dobo
 • Statična stabilnost, saj se ne zvijajo tudi pri ekstremnih vremenskih razmerah
 • Enostavno vzdrževanje
 • Možnost natančne obdelave
 • Nudijo neomejene možnosti oblikovanja

Alu vhodna vrata in toplotna izolacija

Aluminij je trpežen material, ki je zelo kakovosten, hkrati pa je odporen proti vemenskim razmeram. 

Zato so alu vrata najboljša izbira, če želite v svojem domu le kvaliteto.

Poleg tega, pa so alu vhodna vrata energetsko varčna. Prava debelina vrat poskrbi, da so toplotne izgube manjše.

Manjše kot so toplotne izgube, nižji so stroški za ogrevanje. Kljub temu da je začetna investicija v alu vrata večja, se dolgoročno bolj izplačajo, tudi na račun prihranka pri ogrevanju.

Nobena vhodna vrata ne zagotavljajo, da bo vaš dom brez toplotnih izgub, zato se priporoča, da namestite vetrolov.

Lahko pa toplotno izolacijo še povečate tako, da izberete alu vrata z dodatnim tesnilom v spodnjem delu vrat.

Še najbolj toplotno izolativna pa so alu vhodna vrata, ki so polnjena s poliuretanom.

Enostavno vzdrževanje

Vhodna vrata so izpostavljena zunanjim vplivom, zato morajo biti trpežna. 

Za dolgo obstojnost pa je pomembno tudi redno vzdrževanje in ustrezna nega.

Za razliko od lesenih vrat, ki morajo za zaščito biti redno lakirana, pa alu vhodna vrata ne potrebujejo posebnega vzdrževanja.

Široka paleta barvnih odtenkov

Barvo vhodnih vrat izberite glede na stil vaše hiše. 

Izberete lahko klasične barve, ali pa se malo poigrate z različnimi odtenki. 

Na izbiro imate vse od klasičnih barvnih tonov, do metalic odtenkov. Izberete lahko rustikalno barvo ali pa barvo v imitaciji lesa.

Pazite le, da barva ne bo preveč izstopala in da se bo ujemala z barvo fasade. Hkrati pa morate paziti tudi, da ne bo preveč vpadljiva in se bo lepo zlila z okolico.

alu vhodna vrata

Ko se umažejo jih enostavno prebrišete z mokro krpo. Če je umazanijo bolj trdovratna, se priporoča čiščenje zgolj s čistili, ki so temu namenjena.

Preagresivna čistila lahko poškodujejo površino vrat. Najboljše je, da ob nakupu vrat vprašate prodajalca, katere izdelke za nego priporoča.

Pri čiščenju pazite, da ni zunanja temperatura višja od 25 stopinj.

Alu vhodna vrata popestrite z dodatno opremo

Da bodo vhodna vrata še bolj atraktivna, jih lahko popestrite z raznimi dodatki.

Izbirate lahko med različnimi držali. So vam bolj všeč klasične kljuke ali pa imate raje moderne kljuke z dovršenim dizajnom?

Dodatek stekla bo dal vašim vratom pridih domačnosti in topline. Steklo, ki se uporabi za vhodna vrata, je visoko izolativen in 3-slojen.

Da boste z dodanim steklom naredili alu vhodna vrata še bolj unikatna, lahko izberete gravure ali pa različne vitraže.

Neomejene možnosti oblikovanja

Pravijo, da so vhodna vrata ogledalo naše hiše. Zato poskrbite, da bodo unikatna, stilsko dovršena, hkrati pa ne preveč vpadljiva.

Alu vhodna vrata imajo to prednost, da omogočajo veliko možnosti oblikovanja, hkrati pa imate na voljo veliko paleto barv.

Izbirate lahko med različnimi modeli alu vrat, od enostavnih, klasičnih pa vse do najbolj ekstravagantnih.

Vhodna stanovanjska vrata pa si lahko celo sami oblikujete. Konfigurator vrat je spletno orodje, s katero vam ponudnik daje možnost, da sami do podrobnosti oblikujete svoja vhodna vrata.

Izberete lahko barvo, material, dizajn, obliko, model, smer odpiranja, dimenzijo, dodatna polnila, držala, kakšno izvedbo želite, varnostne dodatke in drugo. 

Sliko nato vstavite na sliko fasade, če vam kaj ni všeč, pa lahko mirno popravite, zamenjate, odvzamete in dodate.

Lahko posnamete tudi več slik in jih primerjate med sabo. Lahko se igrate toliko časa, dokler ne boste povsem zadovoljni z vašimi vrati.

Ta aplikacija pa olajša delo tudi prodajalcu, saj tako točno vidi, kaj želite in vam lažje svetuje.

alu vhodna vrata

Cena alu vrat

Vhodna vrata v prvi vrsti nudijo zaščito našemu domu, zato morajo biti kvalitetna. 

Če želite, da bodo vrata kvalitetna, naj vam cena ne bo merilo.

Najcenejša so pvc vhodna vrata, vendar se po kvaliteti ne morejo primerjati z alu vrati.

Alu vhodna vrata imajo karakteristike, ki zagotavljajo visoko kvaliteto. Zato so dražja do ostalih, vendar če želite varnost, dovršen stil in visoko toplotno izolacijo, potem so alu vrata prava izbira.

Pogosta vprašanja

Kakšne so prednosti alu vhodnih vrat?

Alu vhodna vrata imajo veliko prednosti. So zelo vzdržljiva, zato so kos vsem vremenskim razmeram. Nudijo visoko toplotno izolacijo, zato so varčna. Ker so statično stabilna, se ne zvijajo ob slabih vremenskih pogojih, kar pa pomeni tudi, da imajo dolgo življenjsko dobo.

Ali so boljša alu vhodna vrata ali pvc vhodna vrata?

Pvc vhodna vrata so sicer dobro toplotno izolativna, vendar pa niso kos vsem vremenskim razmeram. So sicer cenejša, vendar niso tako kvalitetna kot alu vhodna vrata. Pvc ima to slabo lastnost, da ni odporen na UV sevanje, zato lahko pvc vrata na soncu porumenijo in popokajo. To pa vpliva tudi na tesnjenje vrat.

Koliko časa zdržijo alu vhodna vrata?

Aluminij je trpežen in kvaliteten material. Vhodna vrata, izdelana iz tega materiala, imajo dolgo življenjsko dobo, ki pa jo lahko podaljšamo z rednim vzdrževanjem in ustrezno nego. Če se odločite za alu vrata, vam bodo služila več desetletij.

Koliko časa traja montaža alu vhodnih vrat?

Montaža alu vrat je razmeroma zelo hitra. Je pa odvisna od tega, ali gre za odstranitev starih vrat in montažo novih, ali pa je treba tudi sanirati poškodbe notranjih zidov. Alu vhodna vrata imajo to prednost, da nudijo možnost natančne obdelave, zato je lahko montaža hitra in kvalitetna. Najboljše je, da ima ponudnik vhodnih vrat svoje monterje, saj je tako lahko kvaliteta vrat lepo zaključena.

Urednistvo

Next Post

Webasto Že Nekaj Let Vodilni Na Področju Klimatskih Naprav

Mon Apr 12 , 2021
Vhodna vrata so najpomembnejši del našega doma, saj ga varujejo pred vsiljivci, hkrati pa so prvi stik s povabljenimi gosti. Če želite visoko kvaliteto, potem izberite <a href="https://www.oknavrata.com/alu-vrata.html"> alu vhodna vrata.</a> Pred nakupom vhodnih vrat morate biti pozorni na več stvari Preko vhodnih vrat obiskovalci dostopajo do notranjosti našega doma, zato je pomembno, da so [...]
Klimatske naprave Webasto