Trislojni ali dvoslojni gotovi parket 

Dvoslojni gotovi parket velja za eno od najbolj priljubljenih vrst parketa na sploh. Sicer pa se tudi takšna vrsta na  trgu dobi v več različicah. Prav tako zaželen je tudi trislojni gotovi parket. 

Trislojni ali dvoslojni gotovi parket se lahko pri polaganju lepi na podlago ali pa se ga polaga plavajoče. Deske gotovega parketa ob robovih vključujejo posebne zareze, utor in pero. Za dvoslojni parket je značilno, da se pogosteje lepi na podlago kot pa polaga plavajoče. Njegova debelina je približno mod 10 do 14 milimetrov. 

Dvoslojni gotovi parket je zlasti zaradi svoje debeline pa tudi večslojne sestave primeren za tla, kjer je vključeno tudi talno ogrevanje. Pri tej vrsti parketa se pojavljajo najnižje toplotne izgube. Njegova velika prednost pa je tudi hitro polaganje ter takojšnja uporaba po polaganju. 

Dvoslojni gotovi parket ne potrebuje prav nobenega dodatnega brušenja, posledično se v prostoru ne bodo po nepotrebnem nabirali prašni delci, kar je za uporabnika lahko precej zoprno. Ta vrsta parketa je za zdravje živega bitja povsem neškodljiva, zato je še toliko bolj priljubljena. Gotovi parket je zato izjemno dobrodošel v dnevni sobi, kuhinji, spalnici pa tudi v drugih prostorih. 

Kmečki pod za večji pridih domačnosti 

Kmečki pod je praviloma priljubljen v zelo starih in velikih kmečkih hišah, saj se lepo ujame tudi z drugimi elementi in kosi pohištva. A to še zdaleč ne pomeni, da ga ne moremo polagati tudi v najnovejše objekte. 

Kmečki pod lahko v prostoru omogoča izjemno dobre učinke. V spletni galeriji uveljavljenega ponudnika tovrstne talne obloge si lahko od bliže ogledate, kako deluje v prostoru. 

Sicer pa kmečki pod ni samo lepega, posebnega in zanimivega izgleda. Zanj velja, da je ena od najbolj trpežnih vrst talne obloge, zato ima tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Pri istem ponudniku si lahko ogledate še druge vrste talnih oblog. Morda vas bo zamikal tudi gotovi parket. 

Urednistvo

Next Post

Tuš kad iz naravnih materialov

Sun May 3 , 2020
Dvoslojni gotovi parket velja za eno od najbolj priljubljenih vrst parketa na sploh. Sicer pa se tudi takšna vrsta na  trgu dobi v več različicah. Prav tako zaželen je tudi trislojni gotovi parket.  Trislojni ali dvoslojni gotovi parket se lahko pri polaganju lepi na podlago ali pa se ga polaga [...]
Tuš kad v kopalnici