Vsak stol mora zagotavljati udobje

Stoli imajo povečini zelo izrazito funkcionalno nalogo, ki je ne moremo preložiti na drugo pohištvo. Treba je poskrbeti, da prav vsak stol svojo nalogo opravlja tako, da bodo uporabniki zadovoljni, stol pa bo svojemu namenu lahko brez težav služil dlje časa. Ena izmed najpomembnejših funkcij stola pa je zagotavljanje udobja pri sedenju, še posebej v okolju, kjer so stoli pogosto in veliko v uporabi.

Udobje pri pisarniških stolih

Nič čudnega, da so prav pisarniški stoli najbolj bogato oblazinjeni in oblikovani tako, da nudijo optimalno podporo in stabilnost pri sedenju. Še posebej direktorski stoli izstopajo v tem oziru, je pa udobje gotovo prvo vodilo proizvajalcev pri vseh vrstah pisarniških stolov. Nenazadnje so še konferenčni stoli podrejeni prav temu namenu, čeprav jih običajno ne uporabljamo po osem ur na dan.

Običajno pa tako konferenčni kot direktorski stoli niso v splošni uporabi v pisarnah, temveč se večinoma uporabljajo običajni delovni pisarniški stoli. Pri teh pridejo posamezne odlike izdelka najbolj do izraza, seveda tudi udobje. V uporabi so namreč po osem ur na dan, zato se zelo hitro pokažejo morebitne pomanjkljivosti pri zagotavljanju udobja. Vlogo takšnega stola bi lahko prevzeli tudi direktorski stoli, ki so pripravljeni na večje obremenitve in vsekakor primerni za dolgotrajno uporabo, bi pa konferenčni stoli verjetno pri takšni uporabi razočarali, saj ne zmorejo zagotoviti udobnega sedenja preko daljšega časa. Seveda konferenčni stoli tudi niso namenjeni takšni uporabi, zato jim tega ne moremo očitati.

Jasno je torej, da je izbira pisarniškega stola nadvse pomembna odločitev, pri kateri se moramo posvetiti ugotavljanju posameznih odlik izdelkov v prodaji. Udobje moramo postaviti med prioritete, nikakor pa ne smemo te lastnosti žrtvovati v želji po nižji ceni ali drugih ugodnostih. Ker gre za stole, ki jih bomo uporabljali redno in dlje časa, se splača investirati nekaj več – prav zato so direktorski stoli kljub višji ceni zelo priljubljeni.

Urednistvo

Next Post

S pomočjo javne dražbe do želenih predmetov

Sun Jun 10 , 2018
Stoli imajo povečini zelo izrazito funkcionalno nalogo, ki je ne moremo preložiti na drugo pohištvo. Treba je poskrbeti, da prav vsak stol svojo nalogo opravlja tako, da bodo uporabniki zadovoljni, stol pa bo svojemu namenu lahko brez težav služil dlje časa. Ena izmed najpomembnejših funkcij stola pa je zagotavljanje udobja [...]
dražbe