Zobozdravniki niso le za zdravljenje

Storitve zobozdravnikov obsegajo najrazličnejše posege, a najpogosteje jih še vedno povezujemo z vrtanjem in puljenjem zob. V resnici je možno veliko opraviti tudi z bistveno manj invazivnimi postopki, še posebej dobro bodo to vedeli tisti, ki zobozdravnika redno obiskujejo. Pri rednih pregledih je namreč možno hitro odkriti morebitne znake težav, tako da te probleme tudi hitro odpravimo že z razmeroma enostavnimi posegi. 

Med pogostimi posegi, ki sodijo v nekakšno rutino, je gotovo tudi čiščenje zobnega kamna. Veliko lahko za to storimo že sami doma – čiščenje zobnega kamna pride pravzaprav v poštev le pri tistih, ki nekoliko pozabijo na vzdrževanje ustne higiene. Z urejeno prehrano in rednim ščetkanjem ter nitkanjem zob namreč uspešno preprečimo nalaganje zobnega kamna, tako da čiščenje pri zobozdravniku ni potrebno. Vseeno se splača vsaj občasno zobozdravnika prositi za splošno čiščenje zob, še posebej potem, ko opravimo kakšne večje posege in za nekaj časa zaključimo z zdravljenji. Čiščenje zobnega kamna je zelo učinkovito, a to moramo seveda nadgraditi tudi z vzdrževanjem ustne higiene doma. 

Omenimo lahko še nekatere druge posege, ki se ne uvrščajo prav med zdravljenje. Nenazadnje so to tudi razni ortodontski posegi, ki so lahko zelo zahtevni oziroma obsežni. Za ureditev zobovja lahko uporabimo zobni aparat, zvezdice so posebej priljubljene za uspešno in trajno ureditev večjih nepravilnosti, imamo pa na voljo tudi druge opcije. Res je, da so za zobni aparat zvezdice vsestranska izbira, vse bolj priljubljeni pa so nevidni zobni aparati in sorodne rešitve. Takšni aparati so sicer bolj priljubljeni pri lažjih in manj obsežnih spremembah, tako da je za večje izzive še vedno dobro, da ima zobni aparat zvezdice. To seveda ni vse, kar ponujajo ortodonti, še veliko storitev in izdelkov lahko ponudijo pri opravilih, ki skrbijo za pravilno razporeditev zobovja in kar se da lep nasmeh.  

Urednistvo

Next Post

House and garden izdelki

Sun Nov 17 , 2019
Storitve zobozdravnikov obsegajo najrazličnejše posege, a najpogosteje jih še vedno povezujemo z vrtanjem in puljenjem zob. V resnici je možno veliko opraviti tudi z bistveno manj invazivnimi postopki, še posebej dobro bodo to vedeli tisti, ki zobozdravnika redno obiskujejo. Pri rednih pregledih je namreč možno hitro odkriti morebitne znake težav, [...]
House and garden izdelki